A murit din cauza englezei proaste a instructorului. ”No jump” înțeles ca ”now jump”

28 iunie 2017 11:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un instructor de bungee jumping este acuzat de omor din neglijență, după ce o adolescent olandeză, în vârstă de 17 ani, a murit din cauza englezei lui proaste. Tânăra a înțeles ”acum sari”, în loc de ”nu sări” din cauza faptului că instructorul sportului extrem se exprima greu în limba engleză.

Un instructor spaniol de bungee jumping, sărac în exprimarea în limba engleză, a contribuit în anul 2015 la moartea unei adolescente care a sărit de pe pod, înainte de a i se atașa cordonul de siguranță.

Vera Mol a murit în august 2015 după ce a sărit de pe un viaduct de pe o autostradă din Cantabria, Spania, în timpul unei excursii organizate de o companie locală de sport și aventură. Fata a înțeles greșit instrucțiunile bărbatului specializat în acest sport extrem care s-a exprimat greu în ceea ce priveau comenzile care îi puteau salva viața.

Adolescenta a perceput ”No jump (Nu sări)” ca ”Now jump (Acum sari)”. Directorul companiei care a organizat excursia acuză instructorul de omor prin neglijență, cu toate că instructorul afirmă că ea a sărit când i s-a spus să nu o facă. Judecătorul a hotărât că nivelul englezei bărbatului nu este suficient să ghideze amatarorii într-un astfel de sport extrem.

”Neînțelegerea instrucțiunilor a pornit de la pronunția incorectă în engleză a bărbatului”, a declarat judecătorul, potrivit Telegraph.

Mai multe