A murit „Polio Paul”, bărbatul care și-a petrecut 70 de ani din viață într-un „plămân de fier”

13 martie 2024 12:50   Fapt divers

O poveste ca a lui nu mai există! Paul Alexander s-a confruntat cu multe provocări de când s-a născut în 1946. A supraviețuit celui mai grav focar de poliomielita din istoria SUA, cu aproape 58.000 de cazuri- majoritatea copii. Cunoscut lumii întregi drept „Polio Paul”, acesta s-a stins din viață pe 11 martie, la vârsta de 78 de ani, după ce s-a infectat cu Covid-19.

Paul Alexander a petrecut 70 de ani într-un „plămân de fier”. El a fost forțat să trăiască în interiorul structurii metalice de 272 de kilograme, după ce s-a îmbolnăvit de poliomielita la vârsta de șase ani. A rămas paralizat de la gât în ​​jos în 1952 din cauza bolii, care l-a lăsat în imposibilitatea de a respira singur. A fost transportat de urgență la spitalul din Texas după ce a dezvoltat simptome, i s-a efectuat o operație de traheostomie și s-a trezit apoi în „plămânul” mecanic.

Poliomielita este cauzată de un virus din clasa enterovirusurilor. Poate provoca paralizie, probleme de respirație și chiar deces. În 1955 a fost inventat un vaccin, care a eliminat epidemia. Dar acesta a venit prea târziu pentru Paul.

El a petrecut primii doi ani în spital, iar în ciuda condiției sale precare, a reușit să termine școala, iar ulterior a absolvit Facultatea de Drept și chiar și-a exercitat profesia de avocat timp de zece ani.

 Paul Alexander: „Eu nu m-am dat bătut niciodată”

Paul a folosit „respirația broaștei”, o metodă care i-a permis să înghită aer cu ajutorul gâtului în loc să folosească plămânii, ceea l-a ajutat să rămână în afara aparatului pentru o perioadă scurtă de timp. Purtând un costum din trei piese, americanul a reprezentat clienții în instanță, stând într-un scaun cu rotile, potrivit The Sun. Atunci când scria sau telefona, bărbatul își folosea gura pentru a manipula un stilou. În plus, Paul Alexander a scris și o carte numită „Trei minute pentru un câine: Viața mea într-un plămân de fier”, în care a descris traiul său în interiorul aparatului mecanic. El a avut și o iubită pe timpul facultății, însă mama acesteia s-a opus relației lor.

Povestea lui Paul a emoționat o lume întreagă. „Eu nu m-am dat bătut niciodată. Și n-am s-o fac prea curând”, a spus Paul în 2021. Acesta era activ chiar și pe rețelele sociale. Avea un cont pe Tik Tok, acolo unde clipurile sale adunau chiar și milioane de vizualizări. În luna martie a acestui an, Cartea Recordurilor l-a recunoscut oficial drept cel mai longeviv pacient din istorie care a trăit într-un „plămân de fier”.

Sunt foarte recunoscător tuturor celor care au donat pentru strângerea de fonduri a fratelui meu. I-a permis să-și trăiască ultimii ani fără stres”, a anunțat fratele lui Paul, Philip, pe pagina sa de GoFundMe.

Mai multe