Abstinenţa, cea mai sigură metodă contraceptivă. Avantaje şi dezavantaje

5 mai 2019 17:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

Abstinenţa reprezintă , practic, un mod de a te comporta şi o alegere care implică lipsa totală a contactelor sexuale. Este singura metodă cu 100% şanse de eliminare a riscului de apariţie a sarcinii şi a riscului de contractare a bolilor cu transmitere sexuală. Cu siguranţă că ai auzit şi tu adesea vorbindu-se despre abstinenţă, deoarece oamenii vorbesc despre această metodă în moduri diferite. Unii consideră că abstinenţa reprezintă doar lipsa contactelor sexuale vaginale, în timp ce alţii descriu abstinenţa ca fiind lipsa totală a oricărei activităţi intime.

Avantajele abstinenţei

Această metodă de contracepţie este singura care garantează 100%  că nu vei rămâne însărcinată sau că nu vei suferi de vreo boală cu transmitere sexuală. Totodată, abstinenţa mai are şi avantajul de a fi gratuită şi de a nu prezenta niciun efect secundar pentru organism. Oamenii pot alege abstinenţa din mai multe motive: previne sarcina, previne bolile cu transmitere sexuală, permite aşteptarea găsirii unui partener potrivit, îţi permite să te concentrezi şi pe alte aspecte importante din viaţa ta.

Dezavantajele abstinenţei

Lista acestora nu este foarte lungă, dat fiind faptul că nu există multe lucruri negative pe care abstinenţa le provoacă în vieţile oamenilor. Un asemenea aspect poate fi faptul că oamenii au uneori dificultăţi în abţinerea de la contactele sexuale pentru o perioadă mai lungă, ceea ce duce la frustrări, la schimbări negative ale dispoziţiei şi stării de spirit şi chiar comportamente violente.

Abstinenţa nu este o metodă de contracepţie potrivită pentru toată lumea, iar modul tău de gîndire şi uşurinţa cu care cedezi tenţaţiilor sexuale poate juca un rol important în decizia de a te abţine sau nu de la sex. 

Mai multe