Adevărul despre cartofii congelați! Ce spune Mihaela Bilic despre acest produs tot mai popular
În ziua de astăzi, cei mai mulți dintre noi încercăm să facem totul cât mai repede, inclusiv gătitul. Din acest motiv, mulți dintre noi apelăm la legume congelate, care poate că deja au fost curățate și tăiate în modul de care avem nevoie. Iar medicul nutriționist Mihaela Bilic ne explică cât de sănătoși sunt cartofii congelați.
Mulți dintre noi încercăm să cumpărăm produse proaspete cât mai des, nu doar din considerente de sănătate, dar și pentru un gust mai bun. Însă, ritmul alert al vieții de astăzi ne poate pune probleme, așa că ne vom încerca norocul cu produsele congelate.
Iar atunci când vine vorba despre cartofi, indiferent de modul în care îi cumpărăm, medicul nutriționist ne spune că nu trebuie să ne fie teamă de aceștia doar pentru că în ei se găsește amidon.
Cartofii au un rol important în dieta noastră
Potrivit expertului, amidonul reprezintă o glucoză cu absorbție lentă, iar toate celulele noastre o folosesc.
„Trebuie să știm că acel amidon înseamnă o glucoză cu absorbție lentă pe care organismul nostru o cheltuiește în mișcare.
Toate celulele funcționează cu această glucoză. Depinde de cantitate. La cartof avem o mulțime de variante care îi schimbă complet conținutul caloric. Cartoful proaspăt crud are, apă, amidon, foarte puțin potasiu, puține minerale și vitamina C”, a explicat Mihaela Bilic, la „Doctor de bine”.
Cartofii congelați nu sunt periculoși pentru sănătate
Iar în ce privește cartofii congelați, medicul nutriționist explică că nu avem de ce să ne facem griji. Mihaela Bilic spune că aceștia sunt simpli cartofi ce au fost curățați și congelați, iar unele restaurante chiar congelează intenționat cartofii, pentru a deveni mai crocanți.
„Nu e nicio problemă dacă iei cartofi congelați. Multă lume se ferește de legumele congelate și de cartofi. Nu înseamnă că acolo este o pastă care a fost apoi reformatată. Sunt cartofi care au fost curățați, au fost congelați, iar așa o parte din amidon se cristalizează.
Și în marile restaurante cartoful mai întâi se prăjește un pic, se congelează și apoi, la a doua prăjire, el va absorbi mai puțin ulei și va deveni crocant”, mai spune medicul nutriționist.