Afecţiunea despre care trebuie să fiţi conştienţi că se poate transmite pe cale orală

20 februarie 2020 21:06   Fapt divers
Ultima actualizare:

Herpesul este una dintre cele mai deranjante probleme de sănătate care apar la nivelul cavităţii bucale. Pe lângă faptul că strică aspectul fizic, herpesul deranjează şi prin senzaţiile de durere pe care le provoacă şi disconfortul pe care îl aduce în stilul nostru de viaţă.

Herpesul oral se transmite prin sărut şi se manifestă prin crearea unor răni la nivelul pielii din imediata apropiere a cavităţii bucale sau prin apariţia de afte pe mucoasa bucală. Mai precis, dacă sărutaţi o persoană care are anumite leziuni în interiorul gurii, mucusul membranei facilitează transmiterea acestui virus, care se poate manifesta sub formă de herpes în cazul în care sistemul imunitar nu este suficient de puternic pentru a-l distruge.

Această transmitere a virusului se face chiar şi atunci când persoana infectată nu manifestă simptome de apariţie a virusului. Totodată, este importat de ştiut că dacă intraţi în contact sexual oral cu o persoană purtătoare a virusului, există un risc major de transmitere către zona genitală sau invers.

Din acest motiv, dacă suferiţi de herpes oral căutaţi în farmacii medicamente pentru această afecţiune. Aceste medicamente ameliorează gravitatea simptomelor, grăbesc vindecarea, dar nu reprezintă însă o soluţie permanentă şi, de obicei, nu garantează dispariţia virusului din organism. În general, după vindecarea erupţiilor la nivelul pielii, virusul rămâne inactiv, dar totuşi prezent în celulele nervoase, până la reactivare.

Mai multe