Ai invitaţi de Revelion? Cum să fii o gazdă perfectă

27 decembrie 2015 20:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Dacă anul acesta îţi aştepţi rudele sau prietenii la masa de Revelion, cu siguranţă îţi vei dori să fii gazda perfectă, care să lase o impresie cât mai bună invitaţilor. Iată câteva reguli pe care ar trebui să le respecţi pentru a stârni admiraţia tuturor!

  • Pregăteşte casa pentru petrecere – Locuinţa ta ar trebui să fie pregătită pentru a primi invitaţii. Încearcă să faci loc în sufragerie în aşa fel încât persoanele care-ţi vin în vizită să se poată mişca în voie. Mută, dacă este posibil, anumite obiecte de mobilier în alte camere: măsuţa de cafea, un fotoliu care ocupă foarte mult spaţiu etc. 
  • Decorează masa cu stil – Masa festivă trebuie decorată în spiritul Sărbătorilor de iarnă. Poţi opta pentru o faţă de masă roşie, dacă vrei să păstrezi tradiţia. Farfuriile ar trebui să fie albe, iar şerveţelele – verzi. Lângă tacâmuri poţi pune câte o crenguţă verde de brad, iar în mijlocul mesei – o coroniţă împodobită cu globuri mici, conuri sau fundiţe colorate. 
  • Prepară mâncărurile în funcţie de preferinţele invitaţilor – E important ca preparatele culinare să respecte gusturile invitaţilor tăi. Mare atenţie la persoanele care suferă de anumite alergii (la gluten, lactoză, alune, miere etc), dar şi la cele care sunt vegetariene. Preparatele ar trebui să fie româneşti şi tradiţionale. De pe masă nu trebuie să lipsească platoul cu mezeluri şi brânzeturi, legumele, salata boeuf, salata de vinete, friptura, alte preparate culinare din porc, cozonacul, prăjiturile şi tortul.  
  • Alege mai multe sortimente de băuturi – În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, gusturile pot diferi. Unora le place vinul roşu dulce, alţii îl preferă pe cel alb, sec. Pe lângă vinuri, va trebui să serveşti şi alte sortimente de băuturi precum cele aperitiv: gin, lichior, cognac, whisky. Doamnele poate ar dori să consume cocktail-uri. De asemenea, din casă nu trebuie să lipsească sucurile din fructe şi cafeaua. Nu uita de berea fără alcool pentru cei care vor fi şoferi în dimineaţa următoare.  
  • Evită reţetele culinare complicate - Încearcă să găteşti mâncăruri tradiţionale şi evită reţetele foarte complicate, mai ales dacă nu le-ai mai încercat niciodată. Există riscul să dai greş. Alege preparate care îţi ies perfect şi care au şi un aspect atrăgător. Nu e cazul să încerci acum cine ştie ce reţete complicate pentru că este foarte posibil să nu-ţi iasă din prima. Nu este momentul să experimentezi!
  • Oferă cadouri simbolice – Micile surprize şi cadourile îi vor impresiona foarte plăcut pe oaspeţii tăi. Vorbim despre mici cadouri simbolice pe care să le oferi tuturor. De exemplu, ai putea cumpăra mai multe globuri pe care să le personalizezi. Scrie pe ele numele fiecărei persoane care îţi va trece pragul în seara de Revelion şi oferă-le apoi în dar. 
  • Pregăteşte porţii de mâncare în plus – Când găteşti preparatele culinare, încearcă să prepari o cantitate puţin mai mare. Este posbil ca cineva să mai ceară o porţie. Te vei simţi foarte jenată să spui că nu a mai rămas nimic. Sau, este posibil să te trezeşti cu mai multe persoane la masă decât te aşteptai.  
  • Amenajează un loc de joacă pentru copii – Dacă în noaptea de Revelion vor veni familii cu copii mici, va trebui să le pregăteşti acestora un mic loc de joacă, pentru a nu se plictisi. Vorbeşte cu părinţii înainte şi spune-le să aducă nişte jucării. Locul de joacă nu trebuie să fie lângă bradul împodobit şi nici pe lângă masa festivă. 
  • Distrează-te alături de invitaţi – O gazdă bună îşi petrece timpul alături de invitaţii săi. Nu te încuia în bucătărie! Stai alături de prietenii şi rudele tale, vorbeşte cu fiecare în parte, implică-te în discuţiile lor, fii prezentă şi activă. De multe ori, gazda este foarte stresată şi preocupată uitând să se distreze, să se bucure şi să se relaxeze. Dacă cineva se oferă să-ţi dea o mână de ajutor, nu refuza!
Mai multe