Arta de a dărui. 3 pași simpli pentru a oferi cadoul perfect

5 octombrie 2020 23:28   Fapt divers
Ultima actualizare:

Cadourile arată dragostea, afecțiunea și aprecierea pentru o persoană. De-a lungul istoriei, cadourile au reprezentat o metodă prin care era subliniat succesul ori bunăstarea ori puterea. Însă, la fel de important ca darul în sine este modul în care este oferit.

A dărui persoanelor dragi un cadou este o metodă eficientă de a întări legătura dintre voi. Cu toate că obiceiul este acela de a oferi cadouri la ocazii specifice (sărbători, aniversări, reușite profesionale), când faci un cadou fără un motiv anume, gestul este cu atât mai apreciat. Important este să înveți cum să oferi.

Primul pas: alegerea cadoului

Poate cel mai greu moment când vrei să faci o surpriză persoanelor dragi este să alegi cadoul perfect. Pentru că a te asigura că nu vei da greș, fă o listă cu interesele și preferințele persoanei căreia vrei să-i faci un cadou. Pune pe hârtie cât mai multe obiecte, hobby-uri sau experiențe despre care ți-a vorbit și știi că i-ar aduce bucurii. Felul de a fi al persoanei căreia vrei să-i oferi un cadou (introvertit, extrovertit, ambivert) te va ajuta să determini ce fel de experiență este potrivită pentru ea. Totodată, vârsta joacă un rol important în alegerea cadoului. O persoană în vârstă de 45 de ani poate aprecia diferit un cadou față de un adolescent.

Dacă ai o relație strânsă cu persoana căreia vrei să-i oferi un cadou, poți alege unul mai intim, personal (o cină romantică, o excursie la Paris, o experiență în doi). Însă, dacă relația este una profesională sau convențională, atunci alegerea ta ar putea fi una mai practică, oferindu-i un cadou util ori accesibil. Aici lista este ofertantă: de la ceasuri de mana și parfumuri până la rame foto și cărți.

Pasul al doilea: împachetarea cadoului

Alegerea cadoului este partea cea mai grea, însă aventura nu s-a terminat odată ce ai trecut de acest hop. A venit momentul să iei în calcul aspectul cadoului. Nimănui nu îi face plăcere să primească un dar într-o pungă de plastic cu o chitanță înăuntru. Felul în care arată cadoul în momentul în care îl dăruiești este important și, în funcție de imaginație și creativitate, ar putea fi o experiență în sine. Nu toate cadourile trebuie împachetate. Dacă oferi în dar un animal de companie sau flori, poți sări peste etapa împachetării. Însă, în cazul obiectelor neînsuflețite, felul în care arată atunci când sunt dăruite sporește interesul și entuziasmul persoanelor care le primesc. Cutiile personalizate, hârtiile colorate ori borcanele handmade sunt de folos când vine vorba de împachetarea unui cadou. Dacă știi că persoana căreia îi oferi darul adoră surprizele, poți folosi mai multe straturi de hârtie ori mai multe cutii pentru a prelungi momentul.

Pasul al treilea: oferirea cadoului

Aceasta este partea cea mai emoționantă din tot procesul. Dacă vrei ca darul cumpărat să fie o surpriză, asigură-te că îl ascunzi bine până în momentul în care îl vei oferi. Nu este simplu să dăruiești un cadou, mai ales dacă ai o fire emotivă ori știi că persoana căreia îi faci această surpriză este pretențioasă. Cea mai bună metodă de a oferi un cadou este față în față, pentru că astfel vei putea observa mai bine reacția celui care îl primește. Pe de altă parte, dacă este vorba despre un cadou de mulțumire ori de apreciere, livrarea poate fi o soluție utilă. Nu uita să adaugi un bilețel în care să-i transmiți persoanei în cauză gândurile tale.

Uneori, oferim cadouri pentru că știm că cei care le primesc le vor adora. Luăm în calcul sugestiile lor și reușim să alegem obiectul potrivit pe care să-l dăruim. Alteori, oferim cadouri din obligație. În acest caz, alegem lucruri dintr-o categorie despre care știm că reprezintă o necesitate sau le preferăm pe acelea cu care știm că nu vom da greș (de pildă, florile). Cadourile reprezintă un limbaj al dragostei și aprecierii pe care oricine îl poate învăța.

Mai multe