Aşa se taie corect un tort ca să se păstreze proaspăt
Uitaţi de metoda clasică prin care tăiaţi un tort! Dacă vreţi ca acesta să se păstreze proaspăt mai multe zile, deşi aţi mâncat deja din el, aplicaţi metoda descoperită de matematicianul american Francis Galton.
Culmea! E o metodă veche de 100 de ani, publicată pentru prima oară, în decembrie 1906, în revista “Nature”. Iată ce paşi trebuie să urmaţi! Aveţi un tort rotund. Tăiaţi mijlocul tortului (bucata să aibă 3 cm grosime) şi scoateţi-l pe o altă farfurie. Uniţi, apoi, cele două jumătăţi rămase, astfel încât interiorul tortului să nu se usuce.
Dacă doriţi să tăiaţi din nou din tort, secţionaţi din nou partea centrală, astfel încât să fie tăiat în cruce şi scoteţi cele două felii rezultate. Apoi, apropiaţi cele patru bucăţi rămase pentru ca tortul să se păstreze proaspăt.