Aşa se ţin corect legumele la frigider

21 martie 2016 22:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

Vrei să păstrezi prospeţimea fructelor şi legumelor mai mult timp? Vrei să nu ţi se mai strice alimentele în frigider? Iată câteva secrete de stocare dezvăluite de experţii britanici din industria alimentară pentru publicaţia Daily Mail. În felul acesta vei scăpa de surprizele neplăcute din momentul în care deschizi frigiderul, vrând să găteşti ceva, şi descoperi că ţi s-a stricat materia primă sau ţi s-a ofilit salata.

1. Ţine salata în bol

Frunzele de salată se desprind întâi, se stropesc cu apă rece şi apoi se depozitează într-un bol. Deasupra lor puneţi un şerveţel sau prosop de bucătărie şi închideţi bolul cu folie de plastic. Hârtia absoarbe treptat umezeala şi frunzele rămân proaspete.

2. Fereşte usturoiul de lumină

Secretul păstrării usturoiului constă în ferirea acestuia de razele soarelui. Puneţi usturoiul sau ceapa într-un coş de bambus care are capac. Întunericul le împiedică să înflorească. Aveţi grijă să fie depozitate într-un loc cu răcoare.

3. Ţine în vază asparagusul

Toată lumea ţine asparagusul direct în sertarul pentru legume. Greşit. El trebuie depozitat într-un pahar, cu doi centimetri de apă pe fund. În felul acesta rămâne hidratat, îşi păstrează gustul, rezistă mai mult timp şi rămâne proaspăt.

4. Ţine ceapa verde în PET

Vrei să ţii ceapa verde mai mult timp? Taie-o în rondele şi depoziteaz-o într-o sticlă de apă plată din plastic. În felul acesta poţi sta liniştit că nu se usucă şi îşi păstrează gustul mai mult timp. Conţinutul e ideal pentru rasol sau sosuri.

5. Verdeaţă la cub

Verdeaţa face ciorba gustoasă. Pentru a păstra mai bine mărarul, pătrunjelul, păstârnacul sau leuşteanul tăiaţi-le mărunt, amestecaţi-le cu apă şi puneţi-le apoi în forma pentru gheaţă. Băgaţi-le la congelator şi când veţi găti veţi simţi diferenţa.

6. Ţine cartofii cu merele

Nu contează dacă sunt mere sau pere, ambele se păstrează mai bine dacă stau lângă cartofi. Trebuie să aveţi grijă ca punga să asigure ventilarea conţinutului şi să fie depozitată într-un loc uscat şi răcoros. Cartofii nu vor încolţi datorită gazelor emise de mere.

7. Înveleşte morcovii în aluminiu

Morcovii se păstrează mai bine dacă sunt cojiţi înainte şi apoi „înveliţi” complet într-o folie de aluminiu. Scoateţi tot oxigenul din ambalaj. Acelaşi sistem se poate aplica şi la păstrarea ţelinei. Experţii spun că poate fi folosită şi o pungă cu închidere.

8. Nu spăla fructele de pădure

Nu spăla fructele de pădure decât cu puţin timp înainte de a le mânca. Umezeala le păleşte gustul şi le înmoaie. Se recomandă păstrarea lor în congelator, într-un bol de plastic fără capac. Veţi simţi intensitatea gustului atunci când le veţi mânca.

9. Taie frunzele ananasului

Tăiaţi frunzele ananasului şi ţineţi-l în frigider, cu fundu-n sus. Pe timpul transportului, toată zeama dulce din el s-a mutat în partea inferioară. Atenţie însă, o dată la două zile ananasul trebuie răsturnat.

10. Înveleşte în folie bananele

Scăpaţi de coşmarul petelor maronii de pe coaja bananelor! Ţineţi mănunchiul de banane compact şi înveliţi-l integral într-o folie de plastic. Ferite de oxigen şi lumina soarelui, bananele vor sta proaspete mai mult timp.

Mai multe