Azi e ziua tăiţeilor. Iată câteva curiozităţi despre acest preparat

6 octombrie 2015 14:23   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ştiai că şi tăiţeii au o zi a lor? Se sărbătoreşte azi, pe 6 octombrie, aşa că e o bună ocazie să-i consumi la cină. Înainte de asta, trebuie să afli câteva informaţii inedite despre ei.

Potrivit foodpanda.ro, denumirea de ”tăiței” este originară din germană, chiar dacă, de fapt, atât italienii, cât şi chinezii susţin că ei i-au inventant. Adevărul este undeva la mijloc. Vorbim de două lucruri diferite - germanii folosesc cuvântul tăiţei referindu-se la paste („nudel”), deşi aceste cuvinte, ambele de origine latină, exprimă preparate diferite. Pastele sunt făcute din făină din grâu dur, grâu integral, hriscă, ou, în timp ce tăiţeii pot fi obţinuţi din grâu, orez, cartofi sau amidon de canna.

- Dacă pastele se servesc uscate sau proaspete, tăițeii pot fi serviți simpli, prăjiți sau reci.- Și forma sub care pot fi consumate diferă: pastele sunt cele mai bune când sunt al dente, iar tăițeii, când sunt moi.- Tăițeii și pastele eliberează energie treptat, de-a lungul unei perioade prelungite, în loc să ofere doar o creștere bruscă a nivelului de energie. Acesta este motivul pentru care sportivii care participă la maratoane consumă tăiței și paste în seara de dinaintea cursei.- Pastele sunt mult mai ușoare decât tăițeii, și pot fi făcute doar din grâu dur - cel puțin asta spune legea din Italia!- În fiecare an se mănîncă, în întreaga lume, 95 de miliarde de porții de tăiței instant.- În China se consumă 42 de miliarde de pachete de tăiței instant în fiecare an, adică 44% din cantitatea consumată pe întreg globul.- Lungimea tăițeilor dintr-un pachet de ramen este de 51 de metri, aproximativ egală cu cea a două terenuri de tenis.

Mai multe