Boli cu transmitere sexuală. Află care sunt cele mai întâlnite!

16 septembrie 2018 17:20   Fapt divers
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori viaţa intimă vine la pachet cu anumite boli cu transmitere sexuală. Aceste infecţii pot apărea chiar şi în cazul cuplurilor stabile, creând probleme dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător şi la timp. Aflaţi care sunt cele mai cunoscute, dar şi cele mai întâlnite boli cu transmitere sexuală.

Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Cauzată de bacteria Chlamydia Trachomatis, aceasta este o infecţie la nivel genital ce poate fi tratată cu antibiotice. Poate conduce la dureri abdominale şi infertilitate, dacă nu este tratată şi se poate extinde şi la celelalte organe din zona pelviană. Partenerul sexual trebuie să se trateze pentru ca vindecarea să fie completă. Printre simptomele acestei infecţii se numără: scurgeri vaginale, arsuri în timpul urinării, menstruaţia neregulată şi dureri în timpul actului sexual.

Herpesul genital

Este o infecţie provocată de virusul Herpex Simplex, care nu conduce la dureri în zona pelviană sau la infertilitate, dar dă naştere unor leziuni destul de sâcâitoare în zona genitală. Nu există un tratament care să ducă la vindecarea completă, persoana infestată este purtătoare a acestui virus pentru întreaga viaţă. Din cauza unor factori declanşatori(stres, imunitate scăzută, expunerea prelungită la soare), infecţia se manifestă la nivelul zonei intime prin apariţia unor vezicule dureroase pline cu un lichid incolor care se sparg şi se usucă după câteva zile. Este bine să evitaţi contactul sexual în timpul erupţiei.

Gonoreea

Este o altă afecțiune care se transmite prin contact sexual. Femeile afectate suferă din cauza secreţiilor vaginale anormale, a mâncărimilor dar și a durerilor pelvine. Totodată, pot apărea sângerări între menstruații, iar actul intim poate fi dureros. Cea mai sigură metodă de a preveni contractarea unei boli cu transmitere sexuală este folosirea prezervativului.

Mai multe