Bucătăria, inima casei! Cum să o amenajezi frumos, cu buget mediu

5 octombrie 2019 19:11   Fapt divers
Ultima actualizare:

Bucătăria nu mai e de mult doar un spaţiu anost destinat gătitului şi spălatului de vase. Ea a căpătat culoare şi viaţă, s-a modernizat datorită tehnologiei şi designerilor pricepuţi, iar azi este inima casei şi a doua încăpere unde îţi petreci cel mai mult timp. E important să fie frumos amenajată şi să îţi ofere tot confortul.

Specialiștii spun că dacă aveti o bucătărie frumoasă, atunci cresc și șansele de a fi fericiți, mai ales că gătitul a devenit o pasiune nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Acum avem posibilitatea să transformăm spațiul în care ne savurăm micul dejun, prânzul, cina sau gustările, în cel mai plăcut și modern spațiu. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul renovărilor și al designului interior, cu mii de modele executate pentru clienții si nenumarate proiecte în derulare, Marian Mirea, CEO ”Atelierul de Bucătării”, a acceptat să ne fie ghid și ne-a oferit câteva sfaturi prețioase pentru a avea o bucătărie modernă, în funcție de buget și preferințe. Specialistul ne învaţă să ne alegem de la blat, până la materiale şi culori în tendinţe, care te ajută să-ţi transformi bucătăria în cel mai plăcut loc din casa ta.

”Puneți accent pe finisaje, pe accesorii și pe calitate. Aveți grijă la partea tehnică pentru că este extrem de important în timp. Pentru o curățare mai facilă, pentru optimizarea spațiului și pentru a ajuta mai mult la calitatea produsului, alegeţi balamale extrem de ușor de desfăcut, sertare robotizate şi îmbinări la 90 de grade care permit o închidere lină și păstrarea optimă în timp. De la banalul bej, putem crea o bucătărie cu personalitate și, în primul rând, lăsăm clientul să își personalizeze produsul exact cum dorește, oferindu-i o multitudine de modele care să îl inspire”, ne-a spus tânărul afacerist.

Blatul de bucătărie

"Aș începe cu blatul de bucătărie pentru că este partea esențială a acestui spațiu dintre corpuri, iar aici există o varietate de modele în funcție de buget, de gusturi și de necesități. Putem spune ca  popularitatea finisajelor strălucitoare de quartz se menține, datorita calitătii și rezistenței acestui material, iar pentru cei clasici,  blaturile din lemn sau MDF rămân cele mai solicitate și mai populare, care pot fi spectaculoase dacă urmărești acromatizarea cu restul spațiului", ne-a spus Marian Mirea.

Bucătării tip insulă, rustic, simple sau model industrial?

 Bucătăriile moderne, din lemn sau MDF cu suprafață lucioasă ori mată sunt în top și anul acesta. ”Indiferent că optăm pentru o culoare închisă, neutră sau, din contră, pentru nuanțe îndrăznețe, aspectul va fi unul în tendințe dacă reușiți să armonizați cu restul accesoriilor: masa, scaunele, gresia, faianța, canapelele, etc. Să știți că dacă optați pentru alb, nu ar trebui să ne gândim că este mult mai greu de păstrat curățenia. Din contră, materialele sunt extrem de ușor de întreținut.

Bucătăriile rustice te aduc într-o alta lume. Te ajută să îți creezi un spațiu unic, provensal, te fac să te simți ca și cum ai fi mereu în vacanță.

Bucătătiile moderne în linii industriale sunt din ce în ce mai solicitate. Culorea gri metalizat este specifică acestui tip de bucătării și oferă spațiului un aer modern.

Cum îţi poţi proiecta singur bucătăria

 Marile magazine de mobilă oferă clienţilor posibilitatea de a-şi proiecta şi personaliza singuri bucătăria, din faţa calculatorului, în funcţie de spaţiul pe care îl au şi de preferinţe. După această primă schiţă, pot merge în showroom-uri unde, cu ajutorul specialiştilor, se va realiza proiectul bucătăriei ținând cont de amplasarea frigiderului, a hotei, a mașinii de spălat vase sau haine, de plita cu cuptor, sau de chiuvetă. “Apoi, este esențială împărțirea rafturilor și, nu în ultimul rând, stabilim culoarea și materialul, iar aici avem o paletă destul de generoasă. Sunt clienți care știu deja ce culori vor, alții primesc consiliere de la designerii noștri. Pasul trei, împreună cu clientul se stabilește o vizită la domiciliu unde se  vor lua măsurile exacte, apoi se stabilește prețul produselor și se va  da un termen de execuție a lucrării", ne-a mai spus Marian Mirea.

Mai multe