Când e bine să faci sex, să obții o slujbă sau să te cerți cu cineva
17 aprilie 2015 12:13
Fapt divers
Ultima actualizare:
Oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud și Yahoo Labs au analizat 16 miliarde de mesaje pentru a afla când e bine să faci anumite lucruri.
Mulți oameni cunosc letargia de după-amiază, când nu mai au energie nici măcar să răspundă la un e-mail, conform mirror.co.uk. Asta nu însemană că persoana respectivă este leneșă sau nepoliticoasă, ci pur și simplu este un moment al zilei prost pentru genul acesta de activități.
Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și Yahoo Labs au descifrat 16 miliarde de mesaje prin e-mail pentru a afla când e bine să faci anumite lucruri.
- Să fumezi. În principiu, nu este niciodată bine să fumezi, însă dacă ai acest viciu, cel mai bine este să eviți fumaul dis-de-dimineață, imediat după ce te trezești. Atunci te expui cel mai mult riscului de a dezvolta cancer de plămâni sau de gură, indiferent cât de multe țigări fumezi în restul zilei.
- Să te operezi. Cel mai bun moment pentru a suferi o intervenție chirurgicală este între 9 dimineața și prânz, deoarece efectele adverse sunt mai puțin probabile atunci. Cele mai multe reacții post-operatorii au loc între orele 15.00 și 16.00, așa că evită acest interval orar dacă trebuie să apelezi la bisturiu. Tot dimineața este bine să-ți faci injecții, deoarece atunci organismul nostru produce cei mai mulți hormoni, care neutralizează durerea.
- Să bei cafea. Contrar obiceiurilor, băutul cafelei în prima parte a dimineții nu e recomandat. Între orele 8 și 9, nivelul de cortizol (hormonul stresului) este foarte ridicat, ceea ce inseamnă că nu simți cu adevărat beneficiile cofeinei. Cel mai bune moment pentru a bea cafeaua este între 09.30 și 11.30, după ce nivelul cortizolului scade.
- Să iei o decizie. Cel mai bun moment pentru a lua o decizie este după ce trece iureșul dimineții și înainte ca foame de prânz să se instaleze, mai exact ora 11.59. La polul opus, cel mai prost moment al zilei pentru a lua o hotărâre importantă este ora 22.00, căci atunci creierul nostru este obosit după o zi întreagă de muncă, iar trupul nostru este pregătit pentru somn.
- Să te cerți. Probbail crezi că este bine să rezolvi problemele interpersonale în prima parte a zilei, pentru a-ți putea vedea liniștit de treabă, însă te înșeli. Dimineața nu este deloc bună pentru o discuție mai complexă sau pentru o ceartă. Cele mai multe infarcturi au loc între 6 dimineața și prânz, așa că e bine să nu te stresezi suplimentar în acest interval.
- Să faci sex. La ora 8 dimineața, energia și nivelul hormonului ating apogeul, așa că atunci e cel mai bine să întreții relații sexuale. În plus, dacă încerci să rămâi însărcinată, tot atunci spermatozoizii ating cel mai mare număr. Cât privește durata optimă a unui act sexual, aceasta este de 7-13 minute. Orice relație intimă care depășește cu mult acest interval riscă să-ți scadă imunitatea.
- Să mergi la o întâlnire romantică. Studiile arată că oamenii sunt cel mai relaxați, fericiți și sociabili la ora 19.00, așa că atunci este momentul cel mai bun de a ieși cu cineva pe care încerci să-l cucerești. În plus, ficatul funcționează cel mai bine între 19.00 și 20.00, ceea ce înseamnă că dacă bei alcool la întâlnire, ficatul tău nu va fi foarte afectat.
- Să gândești creativ. Problemele care presupun o gândire creativă și nonconformistă își găsesc o mai bună rezolvare seara. Un studiu realizat pe 400 de studenți din Michigan, SUA, a descoperit că, cu cât suntem mai obosiți, cu atât mai mult mintea noastră este distrată de la problemele cotidiene și devine mai creativă.
- Să faci sport. La ora 17.00, plămânii noștri sunt cu 20% mai puternici decât la prânz. În plus, forța musculară atinge apogeul între 14.00 și 18.00, așa că atunci este cel mai bun moment să faci sport.
- Să mergi la un interviu. Cel mai prost moment pentru a merge la un interviu pentru o slujbă nouă este între 16.00 și 18.00. Acest lucru se întâmplă deoarece, dacă ești examinat după câțiva candidați care au lăsat o impresie foarte bună, angajatorul va avea tendința să nu-ți vadă potențialul.