Care sunt spaimele cele mai ascunse ale bărbaţilor?

30 ianuarie 2015 8:00   Fapt divers
Ultima actualizare:

Bărbaţii au o nevoie profundă să li se recunoască valoarea, însă nu îşi recunosc întotdeauna vulnerabilitatea. Autoarea de renume internaţional Sherry Argov a scos în evidenţă, în cartea, "De ce bărbaţii se însoară cu scorpii”, spaimele cele mai ascunse ale bărbaţilor. Iată mai jos câteva dintre ele.

  • Majoritatea a bărbaţilor se teme ca nu cumva să se încurce cu femeia nepotrivită, în special dacă persoana respectivă îl face nefericit. Se sperie că ea îl va cicăli, îl îngrozeşte gândul că se va transforma într-o necunoscută, cineva cu care nu-şi poate imagina cum ar fi să facă dragoste.
  • Bărbaţilor le e frică să nu pară slabi. Dacă un bărbat are o zi oribilă la serviciu, crede că este normal să nu-şi mai dorească să vorbească despre sentimente cu partenera lui. E posibil chiar să evite să o vadă în seara respectivă, tocmai ca să nu-şi verse nervii pe ea. Ca bărbat,  îţi doreşti să fii puternic pentru femeia la care ţii.
  • Cea mai mare spaimă a unui bărbat este că o să-l înşele soţia. Majoritatea bărbaţilor se teme de acest lucru, mai ales dacă sunt implicaţi şi copii. Bărbaţilor le trec tot felul de gânduri prin minte.
  • Un bărbat se teme când soţia îi conduce maşina. Dacă însă el o iubeşte cu adevărat, o să-i dea voie să urce la volanul maşinii lui, o dată sau de două ori. Este un gest simbolic, prin care îi arată  că are încredere în ea şi că în ochii lui, ea valorează mai mult decât maşina.
  • Bărbaţii îşi doresc o soţie frumoasă, dar le este frică să nu li se impună standarde similare.
  • Bărbaţilor le este teamă să nu-şi piardă demnitatea sau să nu cedeze emoţional şi să nu se mai poată redresa.
  • Marea majoritate a bărbaţilor se tem să nu fie luaţi de fraieri, de proşti sau să constate că o femeie s-a folosit de ei. Aşa că începi să ai resentimente, aceasta capătă tot mai multă amploare, şi în final ajungi să consideri că nu mai poţi să ai încredere in femei.
  • Divorţul îi sperie foarte tare pe bărbaţi, pentru că tribunalele sunt apanajul femeilor. Iar dacă mai sunt şi copii la mijloc, cu atât mai grav.
  • Unui bărbat îi este frică să nu fie folosit strict ca pe un obiect sexual.
Mai multe