Cât de mult contează culoarea pereţilor

27 mai 2019 18:04   Fapt divers
Ultima actualizare:

Nu doar mobila, perdelele sau obiectele de ornament contează într-o casă. Culoarea pereţilor este esenţială în aspectul unei camere. Fie că optaţi pentru culori vii, pentru desene improvizate şi jucăuşe, pentru tapet fotografic, personalizat sau pentru clasicele tablouri, totul este permis, atât timp cât se îmbină cu restul mobilierului. Aşa că îndrăzniţi să fiţi creativi!

Cromatica unui spaţiu este extrem de importantă pentru imaginea de ansamblu. Cel mai simplu şi economic este să alegeţi culorile pentru pereţi. Dacă nu vă plac nuanţele puternice şi doriţi o paletă neutră, nu alegeţi clasicul alb. Găsiţi tonuri de ivory (culoarea fildeşului), ocru sau bej. Iată câteva idei pentru fiecare cameră în parte.

În dormitor – peretele din spatele tăbliei patului poate avea o nuanţă de ocru, iar restul pereţilor ivory.

În living – alegeţi o nuanţă de maro cappuccino pentru peretele cu televizorul şi bej pentru restul pereţilor. Cei îndrăzneţi pot alege tonuri de mov, violet, bej, turquoise, auriu, argintiu. Pentru exuberanţă, adăugaţi tonuri de orange şi roşu vermillon. Alegerile sunt, de fapt, infinite. Totul este să aveţi curaj.

Pentru o baie în care să vă relaxaţi simţindu-vă în mijlocul naturii, combinaţi verdele cu alb strălucitor, texturi naturale, podea de lemn.

Pentru un interior mai pretenţios, putem folosi culori decorative cu efect metalizat, sidefat, sau diverse texturi de pânză, de scoarţă, de metal zgâriat şi multe altele.

Camera copilului ar trebui să fie una pe culori deschise, cu imagini ale eroilor preferaţi din desenele animate. Daţi-le mână liberă să-şi picteze propriile desene. 

În afară de culoarea zugrăvelii, pereţii pot prinde viaţă cu ajutorul diverselor decoraţiuni, de la tablouri, desene, colaje cu fotografii, până la aplicaţii ingenioase care se lipesc ca un tapet. 

Tapetul

Cel din diverse materiale textile, celulozice, acrylice etc. este acum la mare căutare. Există şi tapet cu inserţii de fibre metalice, deosebit de rezistent şi cu un aspect foarte modern, sau tapet cu perle, cu mărgele şi cu alte aplicaţii. Tapetul fotografic, de asemenea, vă permite să vă personalizaţi pereţii cu imagini ale voastre, ale celor dragi, sau pur şi simplu cu fotografii din locurile pe care le-aţi vizitat. Printurile de mari dimensiuni pot fi pe suport textil, pe hârtie, pe plexiglass, unde pot avea diverse culori.

Pictura realizată manual

Este una dintre cele mai calde tehnici. Ea poate fi realizată cu reliefuri din gips, alături de texturi şi materiale, colaje, decupaje (dacă dorim o compoziţie abstractă). De reţinut este că atunci când unul dintre pereţi este acoperit de o frască unde firesc avem o paletă bogată de culori, res-tul pereţilor trebuie să fie neutri, pentru a nu concura cu acesta. Pictarea unui perete costă între 300 şi 500 de euro.

Tablourile

Alegeţi-vă mai întâi un concept, o poveste, deoarece curentul artistic în care e încadrată lucrarea trebuie să reflecte stilul, cromatica locuinţei. Avantajul tablourilor este că veţi avea o operă de artă unică, a cărei valoare poate creşte în timp. Puteţi cumpăra ceva care vă inspiră sau îl puteţi face pe comandă.

Aplicaţiile

Decoraţia murală poate fi realizată şi prin placări cu diverse materiale (faianţă, piatră, mozaic, sticlă normală, bucăţi de oglindă sau materiale mai subţiri, ce au rolul nu de a proteja, ci de a orna peretele.

Hamacul, relaxarea ta pe timp de vară

Balconul sau terasa nu sunt doar spaţii în care depozitezi lucruri sau pe care usuci rufe. Amenajate corespunzător, mai ales vara, pot fi adevărate oaze de relaxare, dar şi spaţii în care îţi poţi primi prietenii. Un taburet, un şezlong sau o băncuţă, alături de câteva ghivece de flori, la lumina unui felinar, ce îţi poţi dori mai mult de la terasa ta?! Dacă ai un hamac pe balcon, pe terasă sau în grădină, simţi că nu mai ai nevoie de nimic altceva. Decât de o carte bună şi un pahar de limonadă (respectiv o bere rece). Vara, hamacul este obiectul de mobilier ideal, care parcă te trage la somn, la relaxare.

Mai multe