Căţelul orb are propriul lui câine însoţitor. Povestea emoționantă a golden retrieverului Tao

23 septembrie 2020 20:39   Fapt divers
Ultima actualizare:

Căţelul orb Tao a renăscut de când are propriul lui câine însoţitor. După ce şi-a pierdut vederea în ianuarie din cauza unei boli necruţătoare, dulăul de 11 ani a fost distrus. Stăpâna lui a simţit că trebuie să îl ajute şi a reuşit.

Când golden retrieverul Tao, de 11 ani a orbit din cauza unui glaucom agresiv care i-a atacat ambii ochi, britanica Melanie Johnson a simţit că trebuie să facă ceva. Aşa că l-a cumpărat pe Oko, de 16 săptămâni, care a început deja dresajul pentru a deveni câinele însoţitor al veteranului Tao. Cât e ziulica de lungă, Oko îl scoate la plimbare pe pajiştile din apropierea casei lui Melanie Johnson, din Shepton Mallet, Somerset. Tao îşi foloseşte mirosul pentru a-l urma pe năzdrăvanul lui prieten care uneori îi mai face şi zile fripte muşcându-l de coadă, ascunzându-i mingiuţa cu care se joacă sau înfulecându-i pe nemestecate mâncarea.

”Tao a fost diagnosticat cu glaucom, boală care constă în modificarea unghiului de scurgere a lichidului ocular şi devine gravă atunci când ochiul nu mai poate elimina lichidul acumulat. Boala a evoluat rapid la Tao. Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă. Cinci ore mai târziu, ochiul lui era îndepărtat chirurgical. În ianuarie a pierdut şi cel de al doilea ochi şi am simţit cum mi se rupe sufletul”, a explicat Melanie pentru The Sun.

Săptămâna trecută însă, Tao a renăscut după ce s-a trezit din somn muşcat de urechi, de coadă şi tras de fălci. Asta a fost întâlnirea dintre cei doi, care acum sunt nedespărţiţi. Oko a început deja dresajul pentru a putea fi un câine însoţitor de încredere pentru bătrânul lui prieten şi Melanie nu se mai satură sorbindu-i din ochi în timp ce se joacă în curtea casei.

Mai multe