Caz bizar! O femeie e decapitată de propriul craniu din cauza unei boli rare

3 iunie 2017 20:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

O tânără femeie, mamă a doi copii, se confruntă cu o boală rară, dar periculoasă care îi pune viața în primejdie. Musculatura gâtului nu-i poate susține greutatea craniului și riscă să-i fie fracturată coloana vertebrală în zona cervicală.

Samantha Smith (30 de ani) are nevoie de peste 200.000 de euro pentru a face o operație ce i-ar putea salva viața, precizează Daily Mail. Femeia, care este psihoterapeut, suferă de o afecțiune genetică ce-i afectează țesutul muscular din zona gâtului, făcându-l prea slab pentru a-i putea susține greutatea craniului. Acest lucru face ca în timp, coloana sa vertebrală din zona cervicală să-i fie strivită în momentul în care stă în poziție verticală.

Samantha suferă de această afecțiune de 30 de ani și a ajuns într-un stadiu atât de avansat, încât doctorii i-au mai dat de trăit doar o lună, fiind apoi „decapitată” de propriul craniu pentru că nu poate fi susținut pe vertebre. Cel mai mult, tânăra mămică se teme pentru viitorul celor doi copii ai săi: Jensen (opt ani) și Brookie (șapte ani).

Samantha, originară din Manchester (Marea Britanie), a mărturisit că de când se știe, a umblat constant de la un medic la altul pentru a se găsi o soluție de vindecare, dar cu toții au tratat doar efectul și nu cauza. Salvarea ar putea veni în sfârșit de la un genetician din Barcelona (Spania) care i-a prescris diagnosticul și operația care i-ar putea rezolva problema, dar i-a dat și cumplita veste că intervenția chirurgicală trebuie realizată cât mai repede, altfel încă o lună i-ar fi fatală. Acum, Samantha încearcă să strângă suficienți bani pentru operație, viața ei fiind esențială pentru viitorul celor doi copii.

Mai multe