Ce alimente să eviți pentru a scăpa de balonare

27 februarie 2018 14:28   Fapt divers
Ultima actualizare:

Dieta poate reprezenta unul dintre principalele motivele pentru care zona stomacului pare mereu umflată. Deoarece fiecare organism este diferit, fii atentă la modul în care reacționează acesta imediat după ce ai consumat anumite alimente.

Digestia, intoleranţele alimentare, balonarea cronică sau dieta sunt câţiva din factorii care determină apariţiai balonării. Cel mai întâlnit factor este cel din urmă, aşadar iată ce ar trebui să excluzi din meniul tău, cel puţin pentru o perioadă.

Lactatele

Nu toată lumea este alergică la produsele lactate, însă multe persoane au sensibilitate la lactoză sau la caseină (o proteină care se găseşte în lactate), care determină umflarea stomacului. Încearcă să nu consumi niciun produs lactat 2-3 săptămâni şi astfel vei vedea dacă aceasta este cauza balonării, în funcţie de felul în care va reacţiona corpul tău.

Glutenul

La fel ca şi în cazul lactatelor, nu toată lumea are alergie la gluten, însă poţi avea, în schimb, o sensibilitate. În categoria celor care trebuie să elimine din regimul lor alimentar glutenul sunt incluse şi persoanele care suferă de boala celiacă. De aceea, este recomandat să verifici eticheta produselor înainte de a le cumpăra. 

Află ce alte alimente trebuie evitate dacă suferi de balonare pe clickpentrufemei.ro. 

10 metode de a preveni şi ameliora balonarea

3 ceaiuri care previn balonarea

Mai multe