Ce nu ştiai despre prezervativ! N-ai fi crezut când a apărut şi din ce era făcut

21 ianuarie 2015 18:43   Fapt divers
Ultima actualizare:

Băşici şi intestine ţesute şi refolosite de mai multe ori! Aşa arăta prezervativul în Evul Mediu. Şi, oricum, pe atunci principala problemă a societăţii era mai degrabă prevenirea sifilisului, nu contracepţia.

Deşi ne e greu să credem, prezervativul are rădăcini adânci în istorie! Acesta a fost folosit pentru prima dată în secolul al şaptespezecelea. Şi, fireşte că arăta cu totul altfel decât celebra “căciuliţă de plastic” din zilele noastre, potrivit historia.ro.

Prezervativele erau, de fapt, nişte băşici

În Evul Mediu, contracepţia era privită ca fiind o problemă morală minoră, nu un păcat mortal. În afară de coitus interruptus, existau şi aşa numitele prezervative de astăzi. Acestea constau, pe atunci, în - atenţie! – băşici şi intestine ţesute şi refolosite de multe ori.

Ce foloseau femeile?

În plus, ca mijloc de contracepţie, femeile se foloseau uneori de nişte tampoane cu varii ingrediente, menite să acţioneze ca spermicid. Una dintre reţete consta într-un amestec de curmale, scoarţã de acacia şi miere, în care se înmuia tamponul.

Potrivit sursei menţionate, Biserica a fost mai preocupată, în acele vremuri, de păcatele rezultate din actele sexuale "deviate" decât de problema contracepţiei. Teologii dezaprobau contracepţia şi totuşi nu se preocupau foarte multe de denunţarea sa, comparativ cu alte practici pe care le considerau mult mai grave: sexul anal, sexul oral şi poziţii sexuale "nenaturale", aşa cum le-au numit ei.

Care erau pedepsele pentru cei care practicau poziţii sexuale "deviate"

În secolul al şaptespezecelea, Biserica avea grijă să impună reguli şi în viaţa sexuală. Orice altceva în afara poziţiei misionarului era considerat "nenatural" şi, deci, un păcat. Preoţii nu favorizau alte poziţii pentru că, în opinia lor, subminau rolul dominant al bărbatului în societate. Iar sexul oral sau anal ieşeau din discuţie, pe motiv că nu avea de-a face cu procreaţia, ci cu plăcerea. Pedepsele pentru poziţiile ”deviate” puteau fi foarte severe: trei ani de penintenţă pentru femeia care făcea sex deasupra, dar şi pentru sexul oral.

Mai multe