Ce nu ştiai despre vinul fiert

9 decembrie 2014 20:18   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un vin fiert cu mirodenii ni se pare o soluţie ideală pentru a ne încălzi şi a ne destinde organismul.

Iar acest lucru se petrece, datorită alcoolului între 8,8 şi 13,1 grade. Şi romanii beau vin fiert cu piper şi şofran, băutură pe care o numeau Conditum Paradoxum. Numai că specialiştii germani au descoperit cinci efecte nu tocmai bune ale vinului fiert asupra corpului uman, scrie ziarul “Bild”.

Cele cinci efecte negative ale consumului de vin fiert

Ne îmbată. Vinul fiert ne îmbată mult mai rapid decât băuturile reci alcoolizate. Băuturile calde sunt absorbite rapid de corpul uman, trec din stomac în intestine şi apoi direct în sânge.• Ne îngraşă. Vinul fiert îngraşă deoarece are zahăr. Dacă e consumat seara, îngraşă şi mai mult, deoarece corpul nu are timp să elimine substanţele stocate. De preferat, să bem vin rece.• Ne dă dureri de cap. Băuturile care conţin zahăr pot să fermenteze în stomac şi de aceea ne provoacă dureri de cap. În plus, din cauza substanţelor care se degajă în urma fierberii, uleiuri şi aldehide, vinul fiert poate să dea dureri de cap.• Ne face să îngheţăm. O cantitate mică de vin fiert ne încălzeşte. Dar dacă bem o cantitate mai mare efectul e exact invers. Etanolul pe care îl conţine dilată vasele de sânge din piele şi căldura se elimină mai repede. Astfel, băutorul va îngehţa!• Colorează dinţii. Vinul  roşu fiert ne colorează dinţii în albastru. Acest lucru se întâmplă din cauza coloranţilor din cojile boabelor de struguri.

Mai multe