Ce s-a întâmplat cu copiii dictatorilor după ce aceştia au murit? Unii s-au sinucis, alţii au devenit mai răi decât taţii lor
Aşchia nu a sărit departe de trunchi în cazul unora dintre cele mai puternice – şi mai de temut – familii din lume. În alte cazuri, moştenitorii unor dictatori au clacat din cauza presiunii majore la care au fost supuşi sau au reuşit să-şi refacă viaţa în alt cotlon de lume, departe de influenţa distrugătoare în care crescuseră şi se formaseră. Iată povestea lor impresionantă!
Au avut cu toţii un exemplu negativ în tatăl lor, care era un conducător despotic, însă nu toţi i-au călcat pe urme părintelui tiranic. Unii şi-au dorit să se îndepărteze cât mai mult de sistemul dictatorial impus de capul familiei lor, iar alţii au ajuns chiar să-l depăşească în ticăloşii şi cruzimi pe primul om în statul lor.
Nu au avut o copilărie uşoară. Şi nici una care să le fi oferit amintiri frumoase pentru toată viaţa. Au asistat adesea la momente tensionate în familie sau societate, dacă nu chiar sângeroase, şi au fost nevoiţi să înveţe ce înseamnă disciplina şi obedienţa de la tatăl lor, care era nu numai capul familiei, ci şi liderul politic pe care-l urmau mulţi şi de care se temeau poate la fel de mulţi.
Uday a fost primul fiu al lui Saddam Hussein, conceput cu prima sa soţie, Sajida Talfah, şi cel care avea să moştenească întregul imperiu construit de dictator. Dar neprevăzutul a apărut în 1988, când Uday şi-a pierdut dreptul de a-i lua locul tatălui, din cauza unei crime comise la o petrecere – l-a omorât pe valetul şi pe degustătorul personal al lui Saddam, Kamel Hana Gegeo.
Citește aici continuarea și detalii despre fiul cel mare al lui Fidel Castro, despre Edda Mussolini a dictatorului italian Benito Mussolini, despre Lana Peters, fiica lui Stalin.