Ce să faci dimineaţa ca să nu-ţi strici toată ziua

20 septembrie 2016 20:12   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ştii ce face diferenţa dintre o zi bună şi una întoarsă cu fundul în sus? Prima oră după ce te-ai trezit. Te-ai ars cu apă când te spălai pe faţă, ai vărsat cafeaua, nu te-ai trezit când a sunat ceasul, micul dejun ţi-a picat greu? Pregăteşte-te, vei avea o zi de calvar.

Primele clipe ale zilei sunt hotărâtoare pentru bunul mers al zilei, au descoperit sociologii britanici. Studiul realizat pe 2.000 de oameni a arătat până la ce oră hotărâm involuntar natura zilei pe care o începem. Până la ora 8.12 ne-am ridicat nivelul de stres, ne-am scăzut motivaţia, ne-am ridicat tensiunea sau, dimpotrivă, ne-am relaxat, ne-am energizat şi suntem suficient de optimişti să facem faţă oricărei provocări.

30% din respondenţi au recunoscut că starea de spirit e direct influenţată de dietă şi mai ales de micul dejun. Dacă prima masă a zilei nu a fost gustoasă, ne-a picat greu, ni s-a dus pe gât cu noduri, atunci ziua va fi compromisă. 41% au spus că ziua e mai bună dacă au la dispoziţie minimum 10 minute de relaxare dimineaţa. 

Dacă nu auzim alarma pierdem exact aceste clipe de relaxare şi stresul cotidian creşte direct proporţional, predispunându-ne la depresii, atacuri de panică, anxietate şi chiar scăderea încrederii de sine. Cercetătorii recomandă să ascultăm muzică de relaxare dimineaţa. În 36% din cazuri muzica însoţită de câteva exerciţii de respiraţie în faţa ferestrei ne ridică starea de spirit şi ne fac mai optimişti.

„E important ca fiecare dimineaţă să înceapă într-o notă armonioasă. Până la 8.12 creierul are suficient timp să se activeze şi scăpaţi de «năuceala» de după somn. E timpul să vă reglaţi nivelul glicemiei: beţi un suc natural de fructe”, a declarat pentru The Mirror, fondatorul companiei Khaled El-Yafi. 

30% din respondenţi susţin că partenerul le strică ziua pentru că se trezeşte morocănos. 42% ies din casă (n.r. între 8.30 şi 9.00) cu o atitudine pozitivă şi prietenoasă faţă de străini şi 27% cred că şeful va fi în toane bune, după ce au avut parte de o dimineaţă perfectă. La polul opus sunt cei care fie nu au auzit ceasul deşteptător, fie au lenevit în pat, fie s-au ars cu cafeaua sau şi-au dat seama că s-a oprit apa caldă.

Cercetătorii recomandă să staţi departe de aceşti indivizi pentru că nivelul de testosteron e atât de crescut încât orice interacţiune cu ei poate declanşa un război. În plus, „stresaţii” sunt în pragul depresiei şi asta le va distruge ziua.

Mai multe