Ce trebuie să știi despre alegerea și utilizările mixerelor electrice?
Mixerele și mașinile de amestecat sunt utilizate nu numai pentru amestecarea mortarelor. Ele pot fi utile și pentru alte lucrări de renovare.
Când va fi o investiție bună cumpărarea unui mixer de mortar de la EuroUnelte.ro?
Utilizarea mixerelor (mașinilor de amestecat)
Prima întrebare la care trebuie să răspunzi înainte de a alege un mixer electric potrivit este ce tip de material vei amesteca (mortar de ciment, adezivi, vopsele și poate rășină). Odată ce știi ce, trebuie să știi cât material vei amesteca simultan (este vorba despre cantitatea pe clădire turnată). Acest lucru este esențial atunci când alegi diametrul corect al amestecătorului.
Cu cât dimensiunea este mai mare, se poate amesteca mai mult material. Dar trebuie amintit că, așa cum nu ar trebui să folosești mixere mici pentru a amesteca cantități mari de materiale, nu este recomandat să amesteci nici cantități mici cu mixere mari. Acest lucru se datorează faptului că prea mult aer poate pătrunde în amestec, rezultând un amestec neomogen.
În plus, trebuie menționată în continuare puterea și viteza de rotație a agitatorului. Aici, factorul decisiv va fi cantitatea aproximativă de material pe care agitatorul va trebui să-l amestece în viața sa (în acest caz se face referire la performanță).
Uneori se întâmplă ca cineva să folosească un burghiu pentru amestecare. Nu este recomandat! În general, burghiele nu rulează la viteza corectă și riști să deteriorezi mașina de amestecat.
Pentru a obține cel mai bun rezultat, viteza de amestecare trebuie mărită treptat de la cea mai mică la cea mai mare.
Capacitatea maximă de amestecare se obține din raportul dintre puterea mixerului electric și diametrul maxim al capului care poate fi montat pe acesta. Deci, vor fi întotdeauna informații importante pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi, atât tipul, cât și cantitatea de material.
Principala aplicație a mixerului este prepararea mortarelor pentru zidărie și tencuială. Vei folosi dispozitivul pentru procesare:
- vopsele, de ex. la vopsirea unui apartament,
- lacuri, de ex. la renovarea parchetului din lemn
- straturi de finisare pentru așezarea pe pereți,
- tencuieli și gipsuri,
- mortare de ciment,
- adezivi, de exemplu pentru instalarea plăcilor de perete.
Mixer sau burghiu?
Mixerul este un dispozitiv conceput special pentru amestecarea mortarelor. Se compune dintr-o unitate (numită simplu mixer) și un accesoriu (adică un agitator). Îl poți înlocui temporar cu un burghiu cu vârf de amestecare, dar această soluție va funcționa doar în investiții mici. Dacă planifici lucrări majore de construcție sau renovare, un burghiu cu un agitator va fi insuficient. Lucrul cu acesta va fi ineficient și incomod. Comparativ cu acest dispozitiv, mixerul oferă o muncă mult mai eficientă și mai rapidă la amestecarea mai multor mortare
Cum se alege un mixer universal?
Puterea dispozitivului (exprimată în wati) este foarte importantă, deoarece determină cât de mult mortar poți amesteca simultan. Cu cât este mai mare, cu atât se poate descurca mai bine cu prelucrarea unor cantități mari de materiale în timpul renovărilor generale și al șantierelor de construcții. Cantitatea maximă de substanță amestecată trebuie indicată în mod clar de către producător (de exemplu, 40 l). Să fii atent și la viteza de rotație a mixerului - cu cât este mai mare, cu atât mai bine se poate descurca cu mortare groase.
Dacă vrei să utilizezi dispozitivul pentru amestecarea mortarelor, adezivilor sau vopselelor, reglarea vitezei va fi cu siguranță o funcție utilă. O viteză redusă va fi utilă atunci când amesteci materiale cu o consistență mai subțire. O viteză mai mare va fi utilă la amestecarea mortarelor uscate. Mânerul dispozitivului în sine este, de asemenea, important - ar trebui să aibă o protecție antiderapantă.
Utilizarea alternativă a mixerelor
Dispozitivele de amestecare pot fi utile și în aplicații non-standard. De exemplu, pentru a obține un must de fructe atunci când se prelucrează cantități mari de fructe. În acest caz, agitatorul trebuie să fie neutilizat și fabricat din oțel inoxidabil. Înainte de prelucrare, fructul trebuie să fie fără semințe. Dispozitivul cu agitator va fi, de asemenea, util pentru prepararea furajelor compuse pentru animalele de fermă.
Cum să ai grijă în mod corespunzător de agitator?
Curățarea agitatorului este foarte simplă și necesară în același timp. Având întotdeauna la îndemână o găleată cu apă curată îți va permite să elimini orice resturi care se lipesc de malaxor după fiecare utilizare. Când amesteci rășina, este mai bine să folosești apă fierbinte. Pentru a asigura o durată de viață mai lungă a agitatorului, nu se recomandă utilizarea produselor de curățare agresive.