Cea mai mare ceapă din lume poate hrăni un sat întreg! Câte kilograme are

2 octombrie 2023 13:53   Fapt divers

Grădinarul britanic Gareth Griffin, din Guernsey, a crescut în grădina sa cea mai mare ceapă din lume. Bărbatul a intrat în Cartea Recordurilor cu această performanță inedită. A fost cu ea și la un concurs din Marea Britanie, iar cei prezenți au râmas șocați când au văzut specimenul.

Cea mai mare ceapă din lume are aproape 9 kg

Cântărește 8,97 de kg și este un adevărat monstru al cepelor. Gareth Griffin și-a prezentat recordul în septembrie, la Harrogate Autumn Flower Show, din North Yorkshire. Griffin a dezvăluit că neprețuita sa ceapă a fost transportată cu ajutorul autocaravanei sale, înconjurată de perne, în călătoria lungă până la spectacol din Channel Islands.

Ceapa lui Gareth a detronat-o pe cea de 8,5 kg, care a deținut recordul de cea mai mare și mai grea ceapă din 2014 până acum.

Gareth Griffin s-a apucat de grădinărit în urmă cu 13 ani

Pasiunea sa pentru grădinărit a început în urmă cu 13 ani, fiind inspirat de regretatul său tată. „Sunt foarte fericit că am crescut cea mai mare ceapă din lume. Tatăl meu a cultivat astfel de specimene uriașe până în anul în care a murit. Cea mai mare ceapă crescută de el a cântărit 3,5 kg. Așa că pentru mine acest record înseamnă foarte mult.”, a mărturisit Gareth Griffin, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Pentru context, deținătoarea recordului actual este de aproximativ 53 de ori mai grea decât o ceapă tipică și chiar mai grea decât o minge mare de bowling, care cântărește de obicei 7,25 kg.

„Un alt motiv pentru care îmi place să cultiv ceapa gigantică este că, deși este uriașă, încă arată ca o ceapă normală, doar că este pur și simplu mare. Peste tot în lume, oamenii folosesc ceapa și știu ce dimensiune are o ceapă normală, așa că atunci când văd că aceste cepe uriașe sunt absolut șocați”, a mai explicat Gareth Griffin.

Mai multe