"Cel mai singur elefant din lume", eliberat de la grădina zoologică după 30 de ani petrecuți în captivitate

7 septembrie 2020 10:54   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un elefant care trăiește singur în condiții oribile într-o grădină zoologică din Pakistan va primi în cele din urmă șansa unei vieți mai bune, a declarat sâmbătă grupul de bunăstare a animalelor.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de activiștii pentru drepturile animalelor, Kaavan a petrecut mai bine de 30 de ani în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad înainte de a atrage atenția militanților - inclusiv Cher. Ei au început să facă lobby pentru relocarea sa în urmă cu aproximativ patru ani, relatează independent.co.uk.

Elefantul Kavaan, o șansă la libertate, după mai bine de 30 de ani în capitivitate 

Martin Bauer, un purtător de cuvânt al grupului Four Paws al campaniei pentru bunăstarea animalelor, a declarat că Kaavan a primit în sfârșit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil într-un sanctuar pentru animale din Cambodgia. Aici elefantul va avea companie și condiții mai bune de trai. 

Kaavan a fost supus unui examen medical complet înainte de a pleca de la grădina zoologică vineri, iar medicii veterinari au constatat că este supraponderal.

Elefantul are probleme de sănătate din cauza condițiilor în care a trăit 

"Din cauza malnutriției și a lipsei de exercițiu fizic, Kaavan prezintă semne vizibile de obezitate. De asemenea, unghiile sale sunt crăpate și malformate, ceea ce poate fi atribuit pardoselii și structurii inadecvate a locului în care a locuit", a spus dr. Amir Khalil, medic veterinar cu Four Paws.

Kavaan a fost închis timp de mai bine de 30 de ani 

Kaavan a ajuns pentru prima dată la grădina zoologică în 1985 ca un cadou pentru Pakistan din partea Sri Lankăi. Elefantul nu a fost întotdeauna atât de singur și, timp de mulți ani, a împărtășit o mică cușcă cu partenerul Saheli, care a murit în 2012.

De atunci zilele sale au fost mai lungi și mai triste, dar iată că situația dramatică pare să își fi găsit, în cele din urmă, o soluționare.

Mai multe