Cele mai faimoase genți din lume pot fi văzute la București. Celebra „Baguette" din serialul Sex and the City va fi expusă la Art Safari. FOTO
Baguette de la Fendi, celebra geantă din serialul american Sex in The City ajunge în România și va putea fi văzută, la București, în cadrul cunoscutei expoziții de genți Bags: Inside Out.
Faimoasele accesorii, printre care se numără și geana Hermes inspirata de Grace Kelly sau „Lady Dior" creată pentru Prințesa Diana, au fost aduse de la Victoria and Albert Museum din Londra şi vor fi expuse, pentru prima oară, publicului românesc în acest weekend.
Expoziţia, care poate fi văzută la Art Safari, prezintă sute de obiecte una mai deosibită ca cealaltă, inclusiv istorice: de la poșete minuscule, ținute în vârful degetului, până la cufere vechi de călătorie.
Totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță
Designerii și curatorii expoziţiei, care a mai fost „mutată” și în alte țări și realizată în colaborare cu Victoria and Albert Museum, deschid cu mare grijă cutiile cu genţile valoroase şi le analizează în detaliu înainte de a le expune.
Totul se defăşoară în condiţii de maximă siguranţă, pentru că obiectele valorează milioane de euro. Expoziția „Bags: Inside Out” își așteaptă vizitatorii începând de mâine, 29 septembrie, iar biletul costă 90 de lei.
Exploziția „Bags: Inside Out” nu conține doar genți faimoase ci şi istorice, precum cufere luxoase, cu care doamnele de societate călătoreau, în trecut, peste în Statele Unite ale Americii.
„Bags: Inside Out a circulat deja în Belgia și Marea Britanie, dar și în Asia, și prezintă un adevărat istoric al genților și cum a ajuns un obiect care ar fi trebuit să fie strict utilitar să devină un simbol al statutului și luxului. Tocmai de aceea există genți care costă mai mult decât o mașină.
Cum s-au transformat gențile din accesorii practice în obiecte de lux
Jessica Harpley lucrează de patru ani la Victoria & Albert din Londra, are un background în modă și un master în Cultura Modei de la London College of Fashion, dar și o specializare pe rochiile din secolele XIX și XX.
Într-un interviu pentru VICE, Jessica a explicat cum a ajuns geanta să se transforme, în istorie, dintr-un accesoriu practic într-unul de lux. Expoziția „Bags: Inside Out”, cea mai mare expoziție din Marea Britanie centrată pe aceste accesorii, face parte dintr-o trilogie începută în 2009 cu „Hats: An Anthology” și urmată de „Shoes: Pleasure and Pain”, în 2015.
„Gențile reprezintă combinația perfectă dintre funcționalitate și formă. Sunt, în esență, obiecte practice, destinate să conțină alte obiecte, însă pentru că sunt purtate independent de corp, designul lor e eliberat de constrângerile formei umane – designerii își pot lăsa imaginația să zboare și să fie creativi cu materialele și formele care nu trebuie să se potrivească confortabil unei părți ale corpului. Gențile permit o libertate creativă lipsită de inhibiții, iar asta poți să observi cu ușurință, dacă te uiți la gențile extravagante pe care le avem expuse.” a spus ea, potrivit sursei menționate mai sus.