Cercetătorii au găsit elixirul tinereţii

31 august 2017 13:21   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ultima modă în rândul celor bogaţi şi trecuţi de prima tinereţe este una care oferă fiori adolescenţilor. Injectarea de sânge provenit din partea adolescenţilor pentru dobândirea importalităţii sună precum un scenariu de film de groază, dar în curând poate deveni realitate. Miturile despre existenţa vampirilor care doresc, cu orice preţ să obţină sânge proaspăt pentru a-şi păstra energia, pare să devină treptat unul credibil.

Oamenii super bogaţi sunt dispuşi să facă orice pentru a se menţine tineri şi atrăgători. Soluţia găsită­? Injectarea sângelui provenit din partea adolescenţilor, pentru a-şi păstra celulele tinere şi pline de viaţă. Peste 100 de participanţi au participat la experimentul clinic de probă care a avut loc în San Francisco. Cei care primesc sângele sunt injectaţi doar cu plasma obţinută în urma filtrării. Fiecare procedură costă 8.000 de dolari. În schimbul banilor, pacientul primeste 2 litri de plasmă şi, aparent, vitalitate.

Vârsta medie a pacienţilor care sunt dispuşi să apeleze la aşa ceva este cea de 60 de ani.

Jesse Karmazin (32 ani), om de de ştiinţă care a participat la înfiinţarea clinicii din San Francisco susţine că procedura ar preveni apariţia diabetului şi a bolilor de inimiă.  Deşi, procedura nu asigură imortalitatea, o aduce mai aproape de noi sau, cel puţin, de cei care dispun de sume impresionante de bani.

Tratamentul a fost lansat după mai bine de 17 ani de teste efectuate asupra şoriceilor. Cercetătorii de la Standford au arătat că unirea sistemelor circulatorii dintre un organism tânăr şi un organism bătrân conduce la regenerarea organelor, muşchilor şi a celulelor stem ale organismului  bătrân. Mai mult decât atât, un studiu finalizat anul trecut a demonstrat că plasma celor tineri are o capacitate  mai mare de regenerare atunci când este injectată în organismele celor mai în vârstă.

Desigur,e xistă şi critici aduse acestei metode mai puţin ortodoxe. Tony Wyss-Coray, neurolog în cadrul Universităţii din Standford susţine că efectele procedurii sunt lipsite de evidenţă clinică şi că nu face altceva decât să accenteze riscul transmiterii de infecţii.

Karmazin răspunde criticilor, susţinând că ideea sa respectă toate normele etice şi că tratamentul este asemănător unei operaţii estetice.

Viitorul nu sună prea bine . Tinerii vor merge pe stradă, lipsiţi de energie şi livizi la chip precum nişte zombie, în timp ce bătrânii milionari se vor bucura de o a doua tinereţe cu ajutorului sângelui adolescentin ce le curge din nou prin vene.

Mai multe