Cerealele, cel mai popular mic dejun

15 august 2017 11:18   Fapt divers
Ultima actualizare:

Denumite după zeița agriculturii la romani ̶ Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor și a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine și enzime.

Aliment de bază

Printre primele preparate făcute din cereale se numără terciul, care reprezenta hrana de bază a săracilor. În topul celor mai consumate alimente obținute din cereale se clasează: pâinea, mămăliga, berea și pastele făinoase.

Stimulează tranzitul intestinal

Previn apariția constipației și tulburările gastrointestinale, deoarece conțin fibre precum celuloza, pectina și hemiceluloza- prezente în cantități mari în tărâțe. Cerealele sunt de ajutor  și în cazul peristaltismului.

Descoperă mai multe despre cel mai popular mic dejun pe clickpentrufemei.ro

De ce e bine să consumi cereale integrale

Alege cele mai bune cereale pentru copilul tău

Mai multe