Cinci metropole dispărute, ale căror urme impresionante încă mai pot fi admirate

30 mai 2014 22:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Oraşele pierdute au existat, au fost prospere, au avut o mulţime de locuitori, au intrat într-o perioadă de declin, au dispărut şi oamenii au uitat de ele o perioadă. Iată un scurt top al celor mai mari şi mai remarcabile cinci oraşe dispărute care fascinează şi azi lumea.

Machu Pichu a fost un oraş situat la altitudinea de 2 430 metri pe creasta muntelui care umbreste Valea Urubama din Peru. Acesta este cel mai cunoscut simbol al Imperiului Inca. Se pare că a fost construit în jurul anului 1450 şi a fost abandonat 100 de ani mai târziu, când imperiul a fost cucerit de conchistadorii spanioli.

În anul 1911 exploratorul Hiram Bingham a descoperit oraşul pierdut şi a lansat ipoteza ca acest oraş a fost locul în care a luat naştere civilizaţia incaşă.

Angkor înseamnă "oraş" sau "capitala" în limba khmera şi a fost capitala Imperiului Khmer din care s-a dezvoltat ulterior Cambogia de azi. Imperiul a atins înflorirea maximă între secolele al IX-lea şi al XV-lea e.n. şi a fost pentru 600 de ani centrul spiritual, economic şi cultural al lumii sud-asiatice. Este cel mai mare monument religios din lume.

Află care sunt celelalte trei metropole dispărute pe turismistoric.ro.

Mai multe