Comportamentul care erodează în timp temelia oricărei relaţii de cuplu

16 noiembrie 2019 21:33   Fapt divers
Ultima actualizare:

Faptul că ne simţim nesigure pe noi, că avem îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea de a fi iubite şi sentimentul că nu ne putem ridica la nivelul standardelor societăţii, constituie o paletă de trăiri apăsătoare şi distructive atât pentru noi, cât şi pentru partenerii noştri de cuplu.

Chiar dacă ne îndrăgostim şi devenim foarte pasionale, avem probleme atât în dezvoltarea intimităţii în relaţia de cuplu, cât şi cu angajamentul de a rămâne alături de partenerii noştri de viaţă orice s-ar întâmpla. De regulă, avem un stil de ataşament evitant, de respingere a contactului fizic sau emoţional, iar acest fapt ne determină să acceptăm greu diferenţele între noi şi cei pe care-i iubim şi să construim relaţii de iubire satisfăcătoare pe termen lung.

Valorizăm excesiv părerile altora în ceea ce ne priveşte, ne facem tot timpul probleme că nu ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor lor, drept urmare avem o nevoie continuă de validare a sinelui şi de aprobare. Acest comportament erodează în timp temelia oricărei relaţii de cuplu.

Nu trebuie să ne bazăm pe faptul că la începutul relaţiei partenerul de viaţă este suportiv şi se grăbeşte să ne ofere asigurările cerute, pentru că la un moment dat o să se simtă frustrat şi obosit. Nesiguranţa în relaţia de cuplu generează suspiciune, gelozie, control obsesiv, furie, anxietate, frustrare şi nu de multe ori chiar abuz emoţional sau fizic.

Mai multe