Condimente care te ajută să slăbeşti. Cum acţionează, în ce mâncăruri le poţi folosi
Unele condimente nu numai că dau un gust minunat mâncărurilor şi deserturilor, dar sunt adevărate medicamente, cu acţiuni diverse. Unele dintre ele stimulează digestia şi alte procese din organism, fiind adevăraţi aliaţi atunci când vrei să slăbeşti.
Ghimbirul
Ghimbirul este una dintre cele utilizate plante din lume, folosită de secole pentru aromatizarea preparatelor, dar şi în scop medicinal. În medicina alternativă, planta are ca efect cunoscut reducerea stării de greaţă. Ghimbirul scade nivelul zahărului din sânge şi reduce anumiţi factori de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet de tip 2. De altfel, consumul de ghimbir poate ajuta la tratarea indigestiei cronice, având un efect uşor laxativ. Totodată, este foarte bogat în antioxidanţi, fiind un bun energizant. Adaugă ghimbir proaspăt ras în limonade, smothie-uri, salate, marinade sau prepară-l sub formă de ceai.