Controlul într-o relaţie. Partenerul va suferi şi nu va fi singurul
Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertatea completă şi respectarea deciziilor partenerului. Fiecare persoană are nevoi unice, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.
Dorinţa de a-ţi controla partenerul de viaţă este înrădăcinată în frică şi în nesiguranţă. O astfel de atitudine are legătură mai mult cu cel care îşi doreşte controlul, şi nu cu partenerul de cuplu. Când apare controlul într-o relaţie, frica începe să iasă la suprafaţă. Poate fi vorba de teama de viitor, de abandon, teama că vei fi văzută ca o parteneră nepotrivită.
Dacă nu îţi controlezi propriile insecurităţi, partenerul va suferi şi nu va fi singurul. Dacă te surprinzi spunând constant „Nu face asta”, „Opreşte-te, nu mai face asta.”, ai putea fi o persoană care tinde să îşi controleze partenerul.
Nu uita că el nu este o marionetă căreia îi poţi controla gesturile, gândurile, dorinţele. Nu este proprietatea ta, aşa cum nici tu nu eşti proprietatea lui.