Copilul e pregătit pentru un animal de companie? Uite cum îţi dai seama!
Un animal de companie, fie că vorbim despre câini, pisici sau rozătoare, necesită multă grijă, multă atenţie şi responsabilitate din partea întregii familii, inclusiv din partea copilului tău. Dar cum îţi dai seama dacă cel mic este pregătit pentru a-şi asuma aceste noi îndatoriri? Iată mai jos dacă este cazul să aduci un patruped în familie sau să mai aştepţi!
Copilul tău se simte confortabil în preajma animalelorNu-i cumpăra copilului tău un animal de companie pentru a-l trata de frica de animale. Dimpotrivă! Ia un câine sau o pisică doar dacă cel mic se simte confortabil şi în siguranţă în prezenţa lor. În caz contrar, va evita animalul, iar acesta din urma nu se va putea integra în familia ta.
Cel mic respectă animalele Copiii trebuie învăţaţi de mici să respecte animalele. Observă cum se poartă cu ele. Dacă le loveşte sau le chinuie nu are nici un rost să aduci un câine sau o pisicuţă în casă. Cel puţin nu acum.
Îşi ia responsabilităţile în serios Copilul trebuie să fie responsabil, mai ales când primeşte în îngrijire un animal. Dacă observi că îşi neglijează responsabilităţile pe care le are zi de zi, este foarte probabil să le neglijeze şi pe cele pe care le va primi în plus.
Trebuie să fie obişnuit să se spele pe mâini Igiena personală este foarte importantă fie că ai în casă un animal de companie, fie că nu. Copilul tău trebuie să ştie să se spele pe mâini, pe faţă, pe dinţi, să-i placă să facă baie. Grija faţă de igiena personală îl ajută să se maturizeze şi să fie pregătit pentru un animăluţ de companie. Odată ce acesta este adus în casă, copilul tău trebuie să respecte aceste reguli de igienă mai mult decât oricând.
Copilul tău este energicUn câine este un animal foarte energic, are nevoie de plimbări lungi, trebuie scos zilnic afară de cel puţin două ori. Dacă ai un copil căruia îi place să alerge în aer liber, atunci cu siguranţă câinele vostru va fi un animal fericit.