Cum afectează timiditatea viaţa romantică

26 iulie 2019 11:54   Fapt divers
Ultima actualizare:

Timiditatea ne poate afecta relațiile cu cei din jur, ne poate bloca exprimarea sentimentelor sau a opiniilor și ne dă un sentiment de inferioritate. Un strop de timiditate nu strică nimănui, însă tot ce depăşeşte acel strop afectează interacţiunea cu sexul opus, viaţa romantică a unei persoane.

Timiditatea poate oscila de la jenă şi ruşine, la axietate şi atacuri de panică. În cazuri extreme poate fi vorba de o timiditate în faţa iubirii. Ea se manifestă asemeni unei fobii. Atunci când încerci să interacţionezi cu o persoană care te atrage simţi mai degrabă anxietate decât emoţie. Acest gen de timiditate poate ajunge să-ţi paralizeze întreaga viaţă romantică.

Stările copleşitoare pe care le simţi în timpul interacţiunii cu sexul opus, te pot determina să eviţi această interacţiune. Aşa ajungi să nu mai ai o viaţă romantică. De ce apare acest tip de timiditate? Pentru că interacţiunea romantică se bazează pe anticiparea dorinţelor celuilalt şi confirmarea unor aşteptări atât de partea partenerului tău, cât şi din partea ta.

Mai multe