Cum ar trebui să amenajezi camera copilului

21 iunie 2014 12:53   Fapt divers
Ultima actualizare:

De mici e bine să aibă camera lor. Una luminoasă, curată, aerisită, cu mobilă puţină, dar funcţională, rezistentă şi uşor de curăţat. Contează culorile, sertarele, spaţiul de joacă. Dar să le luăm pe rând.

Culorile din cameră sunt foarte importante pentru copii. Ar trebui să varieze în funcţie de temperamentul copilului. Alegeţi nuanţe calde (verde deschis, albastru deschis) dacă e mai hiperactiv, sau nuanţe mai vesele (roz deschis, portocaliu, galben) dacă e o fire mai apatică. Oricum, culorile trebuie să fie pale, odihnitoare, fiind vorba, totuşi, de un dormitor. Un spațiu în care sunt îmbinate prea multe culori și materiale distrage atenția copilului, îi creează dificultăți de concentrare și îl poate face dezordonat, atrag atenţia designerii IKEA.

Tot de culori se poate ajuta cel mic pentru a-şi pune jucăriile în ordine. Spre exemplu, jucăriile de pluș vor fi depozitate în cutiile albastre, jocurile în cutiile roz și cărțile în cutile galbene.

Cutiile mari de plastic te ajută să depozitezi obiectele de care cei mici nu mai au nevoie în spații mai puțin folosite: pe dulapurile înalte sau în debara.

Sau poţi opta pentru un cufăr pe care să îl folosiţi ca loc de depozitare pentru jucării, dar şi ca masă sau scaun.

Cutiile mici se pot folosi şi în interiorul sertarelor, pentru a organiza totul mai bine.

Spaţiul de joacă trebuie să fie în mijlocul camerei. Puneţi un covor de lână, nu foarte pufos, ca să atragă praf şi să-şi piardă jucăriile în el. De jur împrejur nu e recomadat să fie obiecte de mobilier cu părţi contondente.

La masa de lucru sau pe noptieră e nevoie de lămpi pentru citit, desenat şi alte hobby-uri. Alege-le pe cele cărora li se poate regla intensitatea luminii.

Dacă ai doi copii, paturile supraetajate sunt soluţia. Ocupă mai puţin spaţiu, iar celor mici le va plăcea la nebunie să urce pe scară.

Mai multe