Cum arată fetița care la 5 ani intră la menopauză

10 octombrie 2017 12:00   Fapt divers
Ultima actualizare:

Copilărie furată! La vârsta la care fetiţele se joacă cu păpuşile, micuţa Emily învăţa să-şi pună singură absorbante. La doi ani îi creşteau sânii, iar la patru ani avea menstruaţie. Acum, Emily Dover (5 ani) este forţată să intre la menopauză.

A fost un bebeluş absolut normal, primit cu multă iubire de părinţi şi surori. La doar o săptămână de la naştere au apărut însă primele modificări. Emily plângea tot timpul, părea să aibă dureri groaznice şi nu dormea aproape deloc.

Totodată, fetiţa a început să se dezvolte rapid. La patru luni, Emily avea deja dimensiunile unui copil de un an. La doi ani i-au crescut sânii, iar la patru ani a avut prima menstruaţie, scrie Mirror. Fetiţa avea deja păr pubian şi i-au apărut chiar şi coşuri.

Părinţii au mers cu ea la medic şi după mai multe teste şi analize a venit şi diagnosticul. Fetiţa suferă de o boală rară endocrină, numită Addisons.

Boala Addison este o boală destul de rară, ce apare atunci când glandele adrenergice (suprarenalele), localizate în partea superioară a rinichilor, nu produc cantităţi suficiente de hormoni, în special cortizol şi mai rar aldosteron.

Tratamentul este unul extrem de costisitor, iar părinţii încearcă acum să strângă bani cu ajutorul site-ului GoFundMe.

“Emily ştie că e diferită faţă de restul copiilor şi nu înţelege de ce. E destul de greu pentru noi să-i explicăm de ce trebuie să treacă prin aceste etape”, a declarat Tam Dover, mama fetiţei de cinci ani.

Mai multe