Cum este să trăiești cu un dependent de sex

28 februarie 2016 19:02   Fapt divers
Ultima actualizare:

Paula Hall, expertă în relații, a făcut câteva mărturisiri surprinzătoare legate de cât de periculoasă este dependența de sex pentru o relație. Cartea sa: ”Dependența de sex: perpectiva partenerului” a devenit un bestseller în Marea Britanie.

“Dependența de sex se simte extrem de personal când ești în postura partenerului, întrucât afectează partea cea mai intimă a unui relații într-o manieră în care alcoolul și drogurile nu o fac”, povestește autoarea, citată de The Independent. Mai mult, poveștile pe care le-a strâns îi confirmă  teoria.

Dependența de sex poate include: sex cu un partener, masturbare, filme porno, prostituate sau chaturi în care se poartă discuții despre sex. Urmările pentru partenerul unui dependent de sex sunt dureroase: depresie, anxietate, atacuri de panică, furie greu de controlat.

Cartea Paulei Hall se concentrează pe trei mari arii de expertiză: înțelegerea dependenței de sex și a motivelor care o fac să doară atât de tare; repararea problemelor aduse partenerului; ajutarea partenerului pentru depășirea problemei, indiferent dacă relația are sorți de izbândă sau nu.

Mai multe