Cum îți poți încropi un minunat birou pe balcon! Nu vei avea niciodată așa ceva la serviciu
26 aprilie 2020 18:21
Fapt divers
Ultima actualizare:
Dacă tot muncim de acasă, măcar să ne amenajăm după pofta inimii biroul pe care nu-l vom putea avea niciodată la serviciu: cu lumină naturală, flori, pernuțe colorate și ciripit de păsărele. Nu costă mult și se poate încropi repede pe balcon.
- Te-ai săturat să tot stai în casă, în izolare, și să muncești? Îți e dor de aerul curat de afară, având în vedere că plimbarea e cu porția, o dată la câteva zile? Îmbină utilul cu plăcutul și mută-ți biroul pe balcon, unde vei fi cu un pas mai aproape de natură. Specialiștii în design interior vin cu sfaturi utile pentru a-ți amenaja un spațiu de lucru senzațional pe doar 1-2 metri pătrați.
- De ce ai nevoie? În primul rând de o masă mică, chiar pliabilă, pe care să încapă laptopul, câteva organizatoare pentru pixuri, agendă și cana de cafea. Apoi de un scaun confortabil, mobil, ergonomic, cu suport bun pentru spate. Acesta ar trebui să aibă șezut și spătar ajustabile, iar mișcarea lui să fie în sincron cu mișcarea naturală a corpului. Într-un astfel de scaun, spatele trebuie să fie drept, lipit de spătar, tălpile pe sol, unghiul şoldurilor şi al genunchilor de 90 de grade, capul înainte, niciodată aplecat mai mult de 10 grade, iar monitorul trebuie să fie în dreptul ochilor. Asta ca să nu te trezești amorțit și cu dureri de spate după doar 3 ore.
- Un șezlong, un hamac în care să te simți ca în vacanță? De ce nu! Ești acasă la tine și ai libertatea să faci ce vrei, să lucrezi cum vrei. Singura condiție este să ai grijă la postură, pentru a nu te alege cu dureri de spate după multe ore de lucru. Folosește neapărat un suport pentru laptop.
- Montează perdele sau jaluzele. Uneori, lumina soarelui poate fi prea puternică și ne poate obosi ochii. De aceea, e necesar să montezi jaluzele sau perdeluțe pe care le să poți ajusta / ridica și coborî în funcție de cum bate soarele. „Dacă te prinde seara la biroul de pe balcon, luminile ambientale te pot ajuta să creezi o atmosferă plăcută și relaxantă. Lămpile cu încărcare solară și LED-urile sunt disponibile în tot felul de forme, dimensiuni și culori, potrivite pentru orice decor”, spune Laurenția Onea, designer de interior la IKEA Pallady.
- Nu uita de flori! Te vei simți ca în natură dacă agăți de tavan coșulețe cu ghivece de flori frumos mirositoare, care vor rezista toată primăvara și vara. Poți planta acum în ghiveci mentă, busuioc, lavandă, care îți vor prinde bine și la gătit.
- Optează pentru corpuri de depozitare care să aibă atât poliţe pe care să pui plante şi obiecte decorative, cât şi spaţii închise cu uşi în spatele cărora vom depozita tot ce vrem să nu fie la vedere. În amenajarea acestui spațiu este indicat sa folosești materiale naturale (in, iuta, cânepă, bumbac, rattan, zambilă de apă) pentru un confort sporit și un aspect cât mai apropiat de natură.
- Este inutil să precizăm că orice lucrare de amenajare trebuie să înceapă cu o curățenie generală și cu eliminarea lucrurilor inutile. Alege lucruri convertibile, mici, pliabile, deschise la culoare. Nu uita că ai un balcon mic, prin urmare, trebuie să te abţii de la a pune pe el prea multe obiecte de mobilier. Spaţiul trebuie să fie aerisit, altfel dă impresia de depozit aglomerat şi sufocant. Pentru uscarea rufelor, poţi folosi un uscător care se pliază şi se poate fixa pe perete, atunci când nu e folosit.
- Dacă spațiul îți permite, alături de birou, în celălalt capăt de balcon îți pot amenaja un mic colț de relaxare, unde să te retragi când vrei să faci o scurtă pauză. „Poți să-și creezi propria canapea folosind paleți din lemn și multe perne colorate. Alături, lasă loc pentru o măsuță pe care să-ți poți pune o mică gustare”, mai spune Laurenția Onea.
- Podeaua din beton este unul dintre cele mai neatrăgătoare și reci elemente din balcon. Un parchet rustic cu un covoraș colorat sau placarea cu niște plăci ceramice în culori deschise va avea un rezultat de impact, transformând vechiul spațiu monoton într-unul vesel și relaxant.