Cum să cureţi un vas de aramă în două minute!
În orice bucătărie vom găsi vase pentru gătit făcute din diferite materiale, de la fontă, până la aramă (cupru). Vasele realizate din aceste materiale sunt speciale, datorită aspectului lor deosebit, însă, pentru a le păstra mereu curate, avem nevoie de mici trucuri pentru un efect garantat.
Atunci când gătim mai mult în astfel de tigăi sau oale, pe suprafaţa lor se depun arsuri care de multe ori sunt greu de îndepărtat. Folosind această metodă, ne va fi foarte uşor ca, de acum înainte, să le păstrăm curate şi strălucitoare.
Reţeta conţine ingrediente pe care le avem, de regulă, în bucătărie şi nu implică niciun cost suplimentar. Cu un amestec de sare şi oţet vom putea curăţa orice tigaie peste care s-a depus murdăria provenită de la flacăra deschisă a aragazului. Primul strat pe care îl aplicăm pe suprafaţa exterioară a acestor vase din bucătărie va fi unul de sare, după care turnăm puţin oţet şi încă un strat de sare. Vom lăsa puţin sarea şi oţetul să acţioneze asupra murdăriei, după care vom freca vasele cu un burete abraziv de bucătărie. Vom fi plăcut surprinşi cât de uşor se dizolvă grăsimile arse de pe vasele de aramă din bucătăria noastră şi ce frumos vor străluci, în urma tratamentului aplicat, potrivit livebiz.ro.