Cum să decongelezi carnea în 5 minute fără cuptorul cu microunde! Metoda ingenioasă pe care să o urmezi mereu!

19 septembrie 2023 10:39   Fapt divers

Cum să decongelezi carnea în 5 minute fără cuptorul cu microunde! Metoda ingenioasă pe care să o urmezi mereu! Dacă ai uitat să scoți carnea de la congelator și ai nevoie rapid să prepari ceva de mâncare, iată soluția cea mai eficientă.

Metoda ingenioasă de a decongela carnea în 5 minute

Ai auzit de metoda cratiței inversate? Este o metodă ingenioasă de a dezgheța carnea în cinci minute. Deși sună imposibil, chiar se poate, și nu este nevoie să folosiți cuptorul cu microunde, unde carnea poate sta mult și bine la decongelat. Tot ce ai nevoie este o pungă ermetică și două cratițe.

După ce ai scos carnea din congelator, pune-o în punga de plastic resigilabilă pentru congelator (nu luați în considerare folia de aluminiu, nu este potrivită pentru acest truc!). Apoi, puneți o cratiță goală cu fața în jos pe chiuveta din bucătărie.

Ulterior, puneți plicul cu carne pe aceasta cratiță și așezați deasupra o a doua cratiță plină cu apă fierbinte. Presiunea și căldura celei de-a doua cratițe vor dezgheța carnea în cinci minute.

Metoda clasică cu apă rece

Această metodă este una dintre cele mai rapide și sigure moduri de a decongela carnea, cu condiția să o faci corect. Iată cum procedezi:

Ia carnea din ambalajul ei original, punând-o într-un recipient etanș sau într-un sac plastic sigilat. Umple un vas mare cu apă rece și imersează carnea în el. Asigură-te că carnea este într-un ambalaj etanș sau sigilat pentru a evita contaminarea apei.

Schimbă apa la fiecare 30 de minute pentru a menține temperatura apei la un nivel sigur. Acest proces poate dura în jur de 1-3 ore, în funcție de dimensiunea și grosimea bucăților de carne. Decongelarea în apă rece este eficientă pentru carnea mai mică sau bucățile subțiri, precum pieptul de pui sau peștele. Este important să monitorizezi temperatura apei și să eviți folosirea apei calde sau a celei reci în exces pentru a preveni creșterea bacteriilor.

În mod similar, pentru a vă proteja organismul, este esențial să vă dezghețați cu atenție alimentele. Căldura mare poate altera textura, gustul și aroma cărnii congelate.

Mai multe