Cum să rămânem sănătoşi când vremea este schimbătoare

23 februarie 2019 18:58   Fapt divers
Ultima actualizare:

Luna februarie este crucială pentru sănătatea mentală şi a inimii, susţin specialiştii americani de la Universitatea din New York. Din cauza vremii capricioase, organismul suferă şocuri termice de 10-12 grade Celsius, ceea ce afectează în mod inevitabil sănătatea. Pentru a scăpa de anxietate, de atacuri de panică, melancolie şi depresie în luna februarie trebuie să respectăm 5 lucruri importante.

Petreceţi timp în compania prietenilor şi a familiei. Discuţiile antrenante cu persoane pozitive cresc pulsul, stimulează secreţia de serotonină şi menţin un tonus vital pozitiv. Sociopsihologii americani cred că sănătatea vine dintr-un anturaj sănătos.

  • Mâncaţi salate colorate. Este foarte important să vă hrăniţi corespunzător, de aceea salatele cu roşii, morcovi, varză, salată, iaurt şi ou sunt deosebit de importante. Mâncaţi zilnic cel puţin o salată şi vă veţi simţi mult mai energici şi sănătoşi.
  • Faceţi mişcare în aer liber. Nu uitaţi că obiectele care stau mult timp într-un singur loc se degradează mai rapid decât cele aflate în mişcare. Dacă faceţi sport scăpaţi de senzaţia de oboseală, de amorţeală, de lene şi de apatie.
  • Vizionaţi o comedie la televizor. Râsul combate secreţia de cortizol, hormonul responsabil cu stresul, şi stimulează adrenalina. Un film care vă declanşează o criză de râs ajută la arderea caloriilor, la menţinerea siluetei şi la sănătatea psihică.
  • Suplimente de vitamina D. În această perioadă a anului ne întâlnim destul de rar cu soarele, aşa că avem nevoie de vitamina esenţială în întărirea sistemului imunitar, a metabolismului şi care ajută la fixarea calciului în oase. Doctorii recomandă suplimentele de vitamina D în această perioadă.
Mai multe