Cum se întreţin vasele de bucătărie. Sfaturi ca să le păstrezi ca noi

9 noiembrie 2014 15:33   Fapt divers
Ultima actualizare:

De foarte multe ori, după ce gătim, petele de arsură de pe oale şi alte recipiente ies foarte greu dacă nu ştii cum să le cureţi corect. Fiecare material – aluminiu, oţel inoxidabil, sticlă termorezistentă etc – se curăţă într-un anumit fel. În caz contrar rişti să-l deterioriezi. Uite cum se spală şi se întreţin vasele de bucătărie pentru a le păstra ca noi. 

Vase de oţel inoxidabil

- trebuie să fie perfect degresate şi clătite cu apă în care s-a pus puţin oţet

- exteriorul trebuie să fie lustruit cu o cârpă moale, îmbibată în alcool

Vase emailate

se curăţă cu tixnu se freacă cu bureţi metalici

Vase termorezistente din sticlă

trebuie să fie fierte din când în când în apă cu detergentnu trebuie să fie frecate cu burete metalicnu se pun direct pe flacăra

Vase din aluminiu

se spală cu o cârpă moale îmbibatî în săpumâncarea prinsă pe fund se scoate cu apă caldă şi o perie moalepentru a dispărea urmele de negreală, se pun la fiert în apă cu oţet sau zeamă de lămâie

Vase de aramă

se spală cu apă fierbinte şi săpunse freacă cu un amestec de sare umedă şi oţetse freacă cu o bucată de lămâie înmuiată în sare

Mai multe