Cum te poţi infecta cu cele mai de temut boli cu transmitere sexuală
Transmiterea bolilor venerice rămâne în continuare o problemă, chiar dacă astăzi avem acces ușor la informații și ne putem educa. Din păcate, se merge pe principiul „mie nu mi se întâmplă niciodată”, ceea ce nu este adevărat.
Bolile cu transmitere sexuală sunt pe cât de uşor de contactat, pe atât de dificil de tratat. De aceea, trebuie să ştii foarte bine care sunt riscurile la care te supui atunci când alegi să faci sex neprotejat. Iată care sunt tipurile de contact sexual prin care se pot transmite aceste infecţii.
Prin contact sexual anal
Este probabil cel mai periculos dintre toate, în special din cauza mediului foarte infectant al colonului. Din acest motiv, folosirea prezervativului este obligatorie și niciodată nu faceți sex vaginal după un contact sexual anal, decât dacă ați schimbat prezervativul sau ați făcut un duș.
Prin contact sexual normal
Cele mai multe boli venerice se transmit prin contact sexual normal, dacă partenerii nu se protejează. Există șanse foarte mari să iei o boală venerică în momentul în care faci sex normal neptotejat cu o persoană deja infestată. Din acest motiv, protecţia este foarte importantă ori de câte ori faceţi sex cu o persoană în care nu aveţi încredere deplină.
Prin contact sexual oral
Bolile venerice se pot lua și prin contact sexual oral, mai ales dacă persoana infestată manifestă diverse boli la nivelul gurii: herpes, sifilis sau gonoree. Chiar și sărutul poate fi o cale de transmitere a bolilor venerice. În acest sens, câteva informații despre cum se transmit bolile venerice sunt necesare tuturor, mai ales celor care abia și-au început viața sexuală.