Curajul și bunătatea au chipul unei bătrâne

9 februarie 2016 12:00   Fapt divers
Ultima actualizare:

O scenă petrecută în Canada a reușit să ajungă la inimile unei lumi întregi, după ce un bărbat a surprins un moment emoționant într-un mijloc de transport din Vancouver.

Ehab Taha a postat pe Facebook o poză ce înfățișează un bărbat care stă pe podeaua unui metrou de suprafață și care ține de mână o bătrânică aflată pe scaunul de lângă el. Ceea ce este cu adevărat impresionant este scena ce se derulase cu câteva secunde înainte de această poză. Bărbatul ras în cap a început să facă scandal din momentul în care a urcat în mijlocul de transport: să țipe, să înjure și să facă tot felul de mișcări care i-au alarmat pe ceilalți călători.

Singura persoană care a avut curajul de a se apropia de bărbatul nervos a fost o bătrânică de aproximativ 70 de ani. Femeia l-a luat de mână și l-a mângâiat, reușind să-l calmeze. Canadianul agresiv s-a liniștit în câteva momente și s-a așezat pe podea, fără a se desprinde de mâna femeii care l-a salvat în acele clipe.

Taha a fost extrem de emoționat și contrariat de gest, așa că a stat de vorbă cu bătrâna, pentru a o întreba de ce acționat în acel mod. Cu lacrimi în ochi, curajoasa femeie i-a spus că și ea este mamă și că a simțit că cel de lângă ea avea nevoie de o atingere. Autorul fotografiei a strâns aproape 28.000 de distribuiri ale imaginii pe Facebook, dar și relatări cu privire la momentul surprins de el, în presa din toată lumea.

Mai multe