Dai 226 de euro să dormi sub cerul liber

19 iulie 2016 20:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Turişti din întreaga lume dau năvală să doarmă la hotelul care oferă camere sub cerul liber pe munte, în Elveţia. O astfel de aşa-zisă cameră costă 226 de euro pe noapte.

Nu ai pereţi, acoperiş, baie, dar un ai pat elegant, covor, noptiere, veioze şi un majordom care îţi aduce mâncarea la pat! Compania Null Stern oferă turiştilor unica şansă de a dormi confortabil sub cerul liber într-un peisaj de basm. Pentru aceasta, trebuie să achite 226 de euro (917 lei) pe noapte. Ei benficiază de moblier exact ca la orice hotel, numai că acesta e aşezat direct în mijlocul naturii, pe coastele masivului Graubünden din Alpii elveţieni. “Camerele” sunt instalate la înălţimea de 1.969 metri, de unde turiştii pot să admire o panoramă de vis, care-ţi taie respiraţia.

Fiecare “cameră” este dotată cu pat dublu, noptiere, în care vizitatorii îşi pot depozita lucrurile, şi veioze alimentate cu baterii. Baia cea mai apropiată este o toaletă publică situată la zece minute distanţă. În fiecare dimineaţă, un majordom oferă oaspeţilor sandvişuri cu salam şi cafea. Cei care doresc şi altceva pot să-l cheme cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul căruia îi transmit şi comanda. Cazarea la hotelul de zero stele, în aer liber, se face din primăvară până toamna. Oaspeţii sunt avertizaţi că rezervările se pot anula în ultimul minut, dacă vremea este nefavorabilă.

Sloganul hotelului este “Singura stea eşti tu”, deşi oferă şansa de a dormi “sub milioanele de stele”. Chiar dacă nimeni nu îţi garantează că nu apare o furtună neprevăzută în timpul somnului sau vizita unor animale sălbatice, “camerele” în aer liber oferă unica şansă a unui somn deplin odihnitor în aerul curat al munţilor.

Click! spune:

Hotelul în aer liber se află la o altitudine de 1.969 de metri, în Alpii elveţieni. Temperaturile din zonă sunt între 15 şi 23 de grade Celsius din primăvară până în toamnă, iar vânturile, ploile şi furtunile sunt frecvente. Urşi, lupi nu mai există, dar se mai găsesc vulpi, jderi, căprioare şi cerbi.

Mai multe