De ce aleg miresele rochia albă? Cine a făcut-o celebră

29 martie 2016 19:54   Fapt divers
Ultima actualizare:

Mai toate miresele își aleg o rochie albă în ziua nunții. Chiar dacă multe dintre ele trăiesc cu grija că își vor murdări rochia din cea mai importantă zi a vieții cu câțiva stropi de vin roșu sau cu tort de ciocolată, femeile fac alegerea clasică a rochiei albe. Asta dacă nu cumva sunt mai excentrice și tind spre culori mai puternice.

Rochia albă nu a fost dintotdeauna preferata femeilor. Până acum 176 de ani, vestimentația albă era purtată foarte rar și era asociată de multe ori cu perioada doliului. Roșul era culoarea favorită a celor care urmau să-și unească destinul cu cel al omului iubit, notează cei de la Metro.

Maria Stuart, regina Scoției din secolul al XVI-lea, a fost îndelung blamată pentru purtarea unei rochii albe în ziua nunții. După moartea soțului ei, la doar câțiva ani de la căsătorie, regina a fost acuzată că și-a atras un destin negativ atunci când s-a îmbrăcat în alb.

Cine a introdus moda rochiilor albe de mireasă

Regina Victoria a Marii Britanii a fost cea care a împământenit trendul albului purtat în ziua cea mare. În 1840, când s-a căsătorit cu Albert, Victoria a ales să nu țină cont de tot ceea ce s-a purtat până la acea dată. Alegerea ei s-a dovedit inspirată, căci de atunci și până în prezent, milioane și milioane de femei i-au urmat exemplul, căci albul a devenit simbol al purității și al sincerității în dragoste.

Mai multe