De ce este important ca partenerii să fie compatibili din punct de vedere psihologic

20 august 2019 21:05   Fapt divers
Ultima actualizare:

Dacă dragoste la prima vedere există, nu putem spune acelaşi lucru despre compatibilitatea la prima vedere. Experienţa multor oameni şi specialişti psihologi, sexologi au concluzionat că această compatibilitate de ordin sexual se cristalizează încep, prin implicarea graduală într-o comunicare onestă în legătură cu preferinţele şi plăcerile voastre sexuale.

Cu toate acestea există multe cupluri care au o viaţă sexuală nesatisfăcătoare, experimentează rar orgasmul, cel puţin unul dintre parteneri se confruntă cu anumite disfuncţii sexuale. Pe de altă parte, există cupluri care îşi găsesc armonia doar în timpul actului sexual. Astfel, în anumite cazuri compatibilitatea psihologică devine mai importantă decât compatibilitatea sexuală. Cuplurile ale căror parteneri sunt psihologic compatibili sunt mai toleranţi în ceea ce priveşte anumite aspecte mai puţin satisfăcătoare ale vieţii lor sexuale. Partenerii nepotriviţi din punct de vedere psihologic nu manifestă o astfel de toleranţă şi au tendinţa de a exagera anumite probleme, dificultăţi sexuale.

Compatibilitatea psihologică rezistă în timp mult mai mult decât compatibilitatea sexuală întrucât aceasta este evidenţiată zilnic, şi în momentele în care nu sunteţi implicaţi într-un act sexual. Atunci când partenerii unui cuplu nu sunt compatibili sexual, cel puţin unul dintre ei va fi frustrat din acest punct de vedere. Frustrarea sexuală conduce la sentimente nesănătoase pentru cuplu şi pentru individ în general, resentimente, furie, anxietate ce se va abate asupra altor aspecte ale vieţii de cuplu, conducând la infidelitate.

Mai multe