De ce sunt îngropați oamenii la doi metri sub pământ?

25 martie 2016 10:06   Fapt divers
Ultima actualizare:

Fiecare civilizație și cultură are anumite tradiții după care își îngroapă morții. Modalitatea cel mai des întâlnită este înhumarea, care presupune îngroparea cadavrului la o anumită adâncime sub pământ pentru ca acesta să se descompună sub acțiunea reacțiilor chimice fără a fi atins de animale sau alți factori. Rămâne totuși întrebarea de ce a existat dintotdeauna practica de a îngropa corpul neînsuflețit la doi metri adâncime?

Conform ViralNova.com, atunci când s-a încercat să se rezolve această dilemă, s-a descoperit că regula de îngropare ține de anumite criterii, dar ele variază în funcție de regiunea geografică. Se pare că sintagma „la doi metri sub pământ” are o semnificație istorică. Ea a fost folosită în secolul al XVII-lea, mai exact prin 1665, în timpul Marii Epidemii de Ciumă din Londra. Atunci, s-a dat ordinul ca toți cei care mureau din cauza acestei boli să fie îngropați la cel puțin doi metri sub pământ pentru a împiedica răspândirea ciumei.

Se pare că în spațiul european și în cel american această regulă s-a păstrat de-a lungul secolelor, dar a și cunoscut unele abateri în funcție de regiune și cultură. În Statele Unite de exemplu, în Connecticut, nu mai există o regulă anume după care trupurile celor decedați trebuie înmormântate. Locuitorii acestui stat își pot îngropa morții chiar și pe propria proprietate, fără a avea vreo restricție a felului în care să facă acest lucru.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe