De la 250 de kile a ajuns manechin

28 aprilie 2016 21:32   Fapt divers
Ultima actualizare:

Avea o burtă cu circumferinţa de 1,52 metri şi nu îl mai încăpea nici o cămaşă. Atunci, Oliver Bales s-a hotărât: trebuie să slăbească. Aşa a renunţat la cele patru şaorma, opt hamburgeri şi îngheţata pe care le devora zilnic.

Visul lui a fost să aibă o greutate normală şi să prezinte moda într-o bună zi. „Eram deprimat, copiii mă arătau cu degetul şi strigau după mine  «balena»”, a declarat tânărul pentru Daily Mail. Bales, din Portsmouth, Marea Britanie, a primit recent premiul pentru cea mai spectaculoasă transformare a unui om înscris în programul naţional antiobezitate, după ce a slăbit 170 de kilograme.

La o înălţime de aproape 1,80 metri, el cântăreşte acum 80 de kilograme şi vrea să mai dea jos doar... două kilograme. Cel mai greu i-a fost să renunţe la şaorma, pentru că îi place la nebunie. Acum se gândeşte să alerge la maraton şi, din toamnă, să prezinte colecţia de haine a unei case de modă prestigioase din Londra.

„Visul meu a fost să fiu fotomodel, dar din cauza grăsimii nu m-am putut angaja decât la căile ferate. Oboseam după 10 paşi făcuţi pe trotuar. Acum mă simt excelent”, a declarat tânărul pentru presa britanică.

„Mâncam la o masă două şaorme, trei hamburgeri cu trei porţii de cartofi prăjiţi, o porţie mare de îngheţată, o prăjitură cu brânză dulce şi două pachete de biscuiţi. Nu mă puteam opri din mâncat”, a explicat el. „M-a salvat un prieten care, la sfârşitul anului 2014, m-a convins să merg să fac analizele. M-am îngrozit: inima mea era la un pas să explodeze. Din 2015 am început să trag de mine să slăbesc”, a explicat Bales.

Iată dieta lui

  • Mic dejun: fulgi de cereale, iaurt şi fructe de pădure
  • Prânz: pui la grătar şi salată de paste cu porumb
  • Cină: mâncare de fasole cu pui; mâncare de orez cu peşte sau, pur şi simplu, orez cu unt şi brânză dulce
  • Gustări între mese: batoane de legume, fructe, ouă fierte, iaurt fără grăsime, alune sau nuci, batoane de cereale şi un baton de ciocolată cu miezul de caramel.
Mai multe