Decorul de Halloween, bucuria copiilor

27 octombrie 2018 17:39   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ţi-ar plăcea să dormi într-o casă „invadată” de şobolani şi lilieci, o casă acoperită de pânze de păianjen, în care la tot pasul te pândesc ochi arzători de fantome şi vampiri? Sună dezolant şi înfricoşător, dar săptămâna viitoare decorul acesta poate fi o adevărată operă de artă în locuinţa ta. E apreciat în special de copii. Pentru ei, amenajarea casei de Halloween este cea mai tare distracţie.

A venit acel moment din an în care oameni din toată lumea îşi colorează casele cu cele mai înfiorătoare şi haioase decoraţiuni. Miercuri se sărbătoreşte Halloween-ul, iar rafturile magazinelor s-au umplut cu decoraţiuni care mai de care mai ingenioase. Dacă nu vrei să cheltuieşti prea mulţi bani pentru nişte lucruri pe care le foloseşti doar câteva zile, propune-le copiilor să confecţionaţi singuri decoraţiunile. Operaţiunea miroase a distracţie şi le pune imaginaţia la lucru. Vă trebuie câteva borcane, pânză, baloane, marcăre, hârtie neagră, dovleci de toate formele şi mărimile, saci de gunoi negri şi orice nimic de prin casă. Totul cu buget minim. Iată câteva idei simplu de pus în practică!

  • Dovlecii sunt personajele nelipsite din decorul de Halloween. Pot fi sculptaţi în forme haioase, desenaţi, apoi puneţi în ei lumânări aprinse şi, astfel, „prind viaţă”.

  • Borcanele pot fi şi ele valorificate. Înveleşte-le cu hârtie portocalie sau albă şi desenează pe ea cu o cariocă neagră nişte feţe haioase. Pune în interior nişte dispozitive de iluminat pe bază de baterii şi vei avea cea mai tare decoraţiune. Le poţi transforma în stafii dacă le „oblojeşti” cu un tifon şi le desenezi feţe „îndurerate”.

  • Şi banalele pahare de plastic pot căpăta o faţă nouă, cu ajutorul marcărului negru. Colorează-le şi pune-le în interior dispozitive de iluminat cu baterie.
  • Baloanele sunt cele mai ieftine jucării. Foloseşte-le şi de Halloween! Alege unele negre şi lipeşte de ele fâşii de folie neagră, astfel încât să rezulte un păianjen sau o furnică uriaşă.
  • Lumânările nu pot lipsi din peisaj. Poţi folosi una albă, pe care o umpli de „sânge”, după ce înfigi în ea câteva ace cu gămălie. Pentru asta, ia o lumânare roşie, topeşte-o şi las-o să picure pe cea albă. 

  • Nu strică prin casă nişte fantome plutitoare. Le poţi face din mingi de tenis de masă, găurite şi agăţate de lustră, spre exemplu. Acoperiţi-le cu bucăţi de tifon zdrenţuit, fă-le ochi cu cerneală sau cu o cariocă şi efectul este impresionant. 

  • De altfel, fantomele sunt cel mai uşor de făcut. Acoperă o măsuţă rotundă cu o faţă de masă albă, coase pe ea trei cercuri de pânză neagră, reprezentând ochii şi gura fantomei.
Mai multe